Jaarverslag

  • 19/01/2015

In artikel 30 van het koninklijk besluit van 27 maart 1998 betreffende het beleid inzake het welzijn van de werknemers bij de uitvoering van hun werk (Codex over het welzijn op het werk, Titel I, Hoofdstuk III) staat de verplichting voor de werkgever een jaarverslag over de werking van de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk op te sturen aan de met het toezicht belaste ambtenaar (Algemene Directie Toezicht op het Welzijn op het Werk - AD TWW).

Dat verslag moet opgestuurd worden binnen de drie maanden die volgen op het kalenderjaar waarop het van toepassing is. De werkgever en het hoofd van de preventiedienst ondertekenen het ingevulde formulier. De werkgever stuurt dit formulier vóór 1 april 2015.

Er bestaan drie formulieren voor het opmaken van het jaarverslag:

  • Het formulier A is bestemd voor een werkgever met een interne dienst voor preventie en bescherming op het werk zonder afdelingen.
  • Het formulier B is bestemd voor een werkgever met een interne dienst voor preventie en bescherming op het werk met afdelingen.
  • Het formulier C is bestemd voor een groep van werkgevers die gemeenschappelijk een dienst voor preventie en bescherming op het werk organiseren.

lees meer »