Ongevallen met hoogtewerkers

  • 16/02/2015

Op de Prenne van 4 december 2014 kon je de module over dodelijke ongevallen met hoogtewerker volgen. De sessie ging over de minder gekende risico's over knelling tussen heftruck en gordingen van structuren of het uit een hoogtewerker geslingerd worden.

Nuttige info

In de vraagstelling na de sessie werd er naar heel wat nuttige informatie over de International Powered Access federation (Ipaf) ​verwezen. We delen dit graag met jullie.

Documenten

Op de Nederlandstalige website kan je volgende documenten downloaden

Onderzoeksrapporten

Aan de basis van deze richtlijnen liggen 2 onderzoeksrapporten van de Health, Safety, and the Environment naar aanleiding van de 10-tallen dodelijke ongevallen. De onderzoeksrapporten kunnen geconsulteerd worden op

Filmpjes

Op YouTube vind je allerlei filmpjes in verband met dit thema