Aquafin behaalt ISO55001-certificaat

  • 22/05/2015

Tijdens de officiële viering van 25 jaar Aquafin op 8 mei, overhandigde minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege het ISO55001-certificaat aan gedelegeerd bestuurder Luc Bossyns. Het was de eerste keer dat het certificaat van de nieuwe internationale standaard voor asset management werd toegekend aan een Belgisch bedrijf.

ISO55001 is een relatief nieuwe standaard die gericht is op het structureel managen van alle bedrijfsmiddelen en de daaruit voortvloeiende bedrijfsprestaties, kosten, kansen en risico’s. Een bedrijf dat aan de norm voldoet, heeft al deze factoren in balans.

Uniek is dat Aquafin ervoor gekozen heeft om het managementsysteem op te zetten voor al zijn bedrijfsprocessen. “Onze activiteiten voor het Vlaamse Gewest en voor onze klantgemeenten zijn ondergebracht in vijf kernprocessen: financieren, visie op het rioleringsnetwerk, versnelde uitvoering van projecten, transporteren en zuiveren van afvalwater en betrouwbare en performante installaties. Keuzes binnen één kernproces hebben altijd impact op de andere kernprocessen. Bovendien willen we de zware investeringen die Vlaanderen al gedaan heeft, niet verloren laten gaan. Bij de uitbouw en het beheer van de zuiveringsinfrastructuur gaan we dan ook uit van het principe van ‘total cost of ownership’,” legt gedelegeerd bestuurder Luc Bossyns uit.

lees het persbericht »