Gezocht: enthousiaste werknemers en werkgevers

De veroudering van de beroepsbevolking, duurzame inzetbaarheid, age management en het promoten van gezondheid en vitaliteit op de werkvloer: termen die je wellicht wel eens gehoord hebt of op dit moment al aandacht aan besteedt. 

E-guide

Recent is er een EU project van start gegaan dat als doel heeft om een ‘e-guide’ te ontwikkelen voor werkgevers en werknemers met praktische tips, voorbeelden en informatie over hoe hun werkplek een gezonde werkplek voor alle leeftijden kan worden. De e-guide – een interactief online platform – zal per EU land en in de nationale taal informatie verstrekken over de vergrijzing van de beroepsbevolking, het verouderingsproces en de mogelijke gevolgen op de werkvloer, en hoe met de bijbehorende uitdagingen omgegaan kan worden door zowel werkgever als werknemer. 

Test mee

Begin juni zal een prototype van de e-guide worden getest, en het project team is nu op zoek naar enthousiaste werkenemers en werkgevers vanuit heel Europa die interesse hebben om hieraan mee te werken. Het gaat om het invullen van een korte vragenlijst, die niet meer dan 15 minuten van je tijd zal innemen. Jouw feedback en opmerkingen zullen direct worden gebruikt voor de verdere ontwikkeling van de e-guide, die in 2017 als onderdeel van een grote EU campagne zal worden gelanceerd. Interesse? Neem dan contact op met Yoline Kuipers Cavaco, project manager: yoline.kuipers@milieu.be.

Belangrijk

De e-guide en vragenlijst zullen in het Engels worden gepresenteerd. Jouw antwoorden kan je in het Nederlands geven maar enige kennis van de Engelse taal is dus gewenst.