Preventie met behulp van tekeningen in de bouwsector

In opdracht van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) en de sectie preventie in de bouwindustrie van de Internationale Sociale Zekerheid Vereniging (International Social Security Association - Section on Prevention in the Construction Industry - ISSA-C) heeft het Nationaal Actiecomité voor Veiligheid en Hygiëne in het Bouwbedrijf (navb) in samenwerking met diverse deskundigen een brochure met sets van tekeningen uitgegeven om bouwvakkers bewust te maken van bepaalde gevaren en hen te informeren over correcte werkmethodes en preventiemaatregelen op de bouwwerf. 

De brochure illustreert knelpunten in verband met veiligheid op de bouwplaatsen in combinatie met geschikte preventiemaatregelen door middel van sets van tekeningen. Elke set bestaat uit een slechte en een goede situatie. 

Meer info