Ut vivat, crescat et floreat Prebes Westflandriensis

  • 19/11/2015

“Het was een grote eer jullie voorzitter te mogen zijn” waren de woorden waarmee Bart D’Hondt enkele weken geleden op de vergadering van het kringbestuur zijn afscheid als regionaal voorzitter officieel bevestigde.

 “West is the best” was onder zijn voorzitterschap geen loze spreuk maar werd de voorbije 5 jaren een waar begrip binnen Prebes West-Vlaanderen waar de drie andere regio’s alleen maar konden van watertanden.

En het ging hem hierbij zeker niet om de collega-kringen te verdringen, maar wel om met veel inzet en engagement iedereen binnen Prebes mee te trekken naar een hoger niveau.

Groot voorzitterschap

Zijn guitige lach en zijn ronde voorkomen (en in periodes wat minder rond), zijn onverwachte kwinkslagen, zijn schrijffoutjes in de uitnodigingen, zijn bescheidenheid en zelfspot maar ook zijn onnavolgbare gave om contacten te leggen voor nieuwe studiemomenten, zijn ernst en toewijding op momenten waar het nodig was, kenmerkten een groot voorzitterschap.

Dit is geen vaarwel

Geen enkele uitdaging was hem te veel: waar anderen afhaakten wegens ‘te veel werk’ of ‘onvoldoende interesse’, ging Bart gretig op in zodat er weer een activiteit bij kwam op de teller van kring West. Vanzelfsprekend deed hij dat niet alleen, hij beheerst immers de kunst van het delegeren en van het zich omringen met medewerkers die met veel inzet en eensgezindheid eenzelfde doel nastreven. Maar wees gerust: hij verdwijnt niet helemaal van het ‘Prebes’ toneel!

Conclusie

De opdracht om zo’n figuur als Bart op te volgen als voorzitter is niet van de poes. Niettemin  zal ik er alles aan doen om de ingezette koers verder te zetten, weliswaar waarschijnlijk met hier en daar een ander accent, maar met dezelfde gedrevenheid en inzet.

En nu?

Het organiseren van inhoudelijk boeiende studiemomenten die alle aspecten van welzijn aan bod laten komen, waar West-Vlaamse preventieadviseurs een nuttige en professionele bijscholing kunnen koppelen aan een aangenaam bedrijfsbezoek & toffe netwerkmomenten waar men laagdrempelig van gedachten kan wisselen, blijft het hoofddoel van onze regionale werking.

Samen met de andere bestuursleden hoop ik dan ook jullie talrijk te mogen verwelkomen op één of meerdere van onze toekomstige studiemomenten in de Westhoek.

Moge Prebes West-Vlaanderen verder leven, groeien en bloeien …

Koen Sohier
Voorzitter Prebes Kring West