Twee nieuwe krachten versterken bestuur Kring West

  • 05/04/2016

Net als een risico beheersingssysteem dient ook een bestuur dynamisch te zijn. Het werk achter de schermen is immers niet te onderschatten en kan maar beter gedragen worden door een brede groep gedreven enthousiastelingen. Versterking drong zich dan ook op. Twee gedreven leden hebben we kunnen strikken om in de boot te stappen.

We laten Pieter Verzyck die sinds september 2015 onze rangen versterkt heeft even aan het woord:

Welzijn op het werk

Wat ooit begon met een bescheiden cursus ‘Welzijn op het werk’ van 1 uur per week in mijn laatste studiejaar, is de voorbije jaren uitgegroeid tot een fulltime job als preventieadviseur / milieucoördinator. Reeds tijdens mijn studies wist ik al dat ik een job ambieerde in de boeiende wereld van preventie & milieu. Negen jaar geleden ben ik begonnen als jonge snaak bij McBride, aanvankelijk als medewerker bij de centrale HSE dienst, en sinds een 5-tal jaar als assistent HSE coördinator in de twee productievestigingen te Ieper. 

Pendelaar

Dagelijks pendel ik tussen Ieper en mijn woonplaats Zedelgem, waar ik samenwoon met mijn vriendin Charlotte. Sinds vorig jaar ben ik trotse papa geworden van Victor, een flinke zoon van ondertussen 10 maanden. 

Hobby's

Mijn hobby’s zijn mountainbike en natuurfotografie, al staan die momenteel op een laag pitje door de recente gezinsuitbreiding. 

West is the Best

Als nieuw bestuurslid zal ik mijn steentje trachten bij te dragen aan de kringwerking: West is the Best.


Sinds dit voorjaar hebben we nog een tweede nieuwe kracht bij in ons bestuur. Ronny Vermote geeft een toelichting over zijn carrière:

Oostende

 De eerste helft van mijn leven heb ik doorgebracht in het noorden van de provincie. Geboren in 1961 te Oostende, opgegroeid in Oudenburg en afgestudeerd in Oostende. In 1989 ben ik verhuisd naar Ieper waar ik nog steeds woonachtig ben en ben zodoende overgelopen van Kring Noord naar West.

Veiligheid

Gehuwd en vader van twee volwassen zonen. In 1985 een veiligheidscursus niveau II gevolgd te Gent en vervolgens een aantal jaren bezig geweest met veiligheid tot in de loop van de jaren ’90. Na een periode van inactiviteit op preventiegebied heb ik enkele jaren geleden de draad terug opgenomen. Er is in de loop der jaren wat kennis verloren gegaan en veiligheid wordt nu ook helemaal anders benaderd. Vandaar heb ik in 2013 de basiscursus niveau III gevolgd en dit als een zeer nuttige opfrissing van mijn kennis ervaren. 

Combi functie

Ondertussen ben ik nu al 16 jaar werkzaam bij de firma U-Parts NV te Ieper waarvan de eerste 13 jaar als productieverantwoordelijke. Momenteel combineer ik de functie van preventieadviseur met technische ondersteuning van productie. 

Welkom aan Ronny en Pieter!