15 juni 2016: op bezoek bij Condor

  • 23/05/2016

Vallen van hoogte is de belangrijkste oorzaak van arbeidsongevallen met blijvende ongeschiktheid (+/- 25 %). In vele situaties kan men de werkplaats onvoldoende beveiligen met collectieve beschermingsmiddelen en is persoonlijke valbeveiliging noodzakelijk. Condor Safety, een bedrijf uit Menen, is gespecialiseerd in persoonlijk valbeveiliging. In hun gebouwen bevindt zich een trainingsruimte waar de materialen en de technieken kunnen gedemonstreerd worden. 

We starten de avond met een voorstelling Condor Safety door Wouter & Patsy Verplancke, eigenaars van het bedrijf Condor Safety. Daarna volgt een opleiding over veilig werken op hoogte en het gebruik van persoonlijke valbeveiliging door Stijn Hinnekens. Na de theorie gaan we verder met de praktijk. Dit doen we in het trainingscentrum van Condor Safety waar de diverse valbeveiligingssystemen voorgesteld en gedemonstreerd worden. Er is onder meer een demonstratie over evacuatie op hoogte.

Op 16 juni ging Prebes West-Vlaanderen regio Zuid op bezoek bij Condor voor een workshop over persoonlijke valbeveiliging. U kan het verslag hier raadplegen.