Wie is Chris De Vos?

  • 25/05/2016

Ondertussen ben ik een kleine 30 jaar actief als bestuurslid van Prebes West-Vlaanderen, noem me dus gerust de ouderdomsdeken. Als ‘veiligheidschef’ van de Brugse “gistfabriek” – nu behorend tot de DuPont groep - moest ik wel in de voetsporen treden van wijlen Daniel De Buck, één van de eerste voorzitters in onze provincie. 

Evolutie

Ik heb dan ook onze vereniging, en met haar ook het bestuur van West-Vlaanderen, zien evolueren van een gezellige vrijwilligers-club, waar veel kon doch niets moest, tot een uiterst goed georganiseerde vereniging waar iniatiatef, organisatietalent en motivatie van de bestuursleden centraal staan.  Ons bestuur functioneert als een goed geoliede machine, waar moderne managementtechnieken toegepast worden met het oog op het realiseren van de vooropgestelde doelstellingen. De continue groei van ons ledenaantal is daar het ultieme bewijs van.  

Het ontstaan van de kringen

Ikzelf was een bevoorrechte getuige van de gedaanteverandering van ons West-Vlaams bestuur. Na mijn korte voorzittersperiode tussen 1995-1997 hebben we onder voorzitterschap van Eric Vandenbussche het onstaan gekend van de 4 regio’s, en heb ik met plezier de kring Noord mogen leiden tot op vandaag.

55 studiemomenten

Een eerste activiteit heb ik al eind 1998 georganiseerd, en met een gemiddelde van minimum 3 activiteiten per jaar zitten we nu aan een totaal van 55 studiemomenten. We hebben hier altijd op de steun kunnen rekenen van de gastbedrijven en instellingen.

Ondersteunen en motiveren

Ondertussen telt ons regionaal bestuur ook 8 bestuursleden, die we dan klaarstomen om binnen afzienbare tijd eventueel de fakkel over te nemen. Onnodig te zeggen dat we hier veel genoegdoening uit putten, vooral met het besef dat we op die manier toch heelwat preventieadviseurs ondersteunen en motiveren om te volharden in hun dagdagelijkse uitdagingen.

Ik ben heel fier dat ik in die 30 jaar mijn steentje heb mogen en kunnen bijdragen aan het realiseren van de doelstellingen die we ons als vereniging vooropgesteld hebben.

Tot binnenkort op onze eerstvolgende activiteit,

Chris De Vos

Voorzitter kring Noord