De meest verdienstelijke milieucoördinator

  • 21/06/2016

Vincent Hody wint award 'de meest verdienstelijke milieucoördinator'. Met zijn deelname aan de award wil hij vooral aantonen dat de milieucoördinator een veelzijdig beroep heeft en van alle markten thuis moet zijn. En hij hoopt hiermee dat het beroep meer bekend wordt bij het brede publiek. “Wat wij precies doen is nog niet doorgedrongen bij het brede publiek. Iedereen weet wat een preventieadviseur doet. Maar de milieucoördinator is anno 2016 nog altijd een grote onbekende. Wanneer ik vertel dat ik milieucoördinator ben, moet ik altijd uitleggen wat mijn job precies inhoudt”, zegt Vincent Hody. 

“Ik wil alle mensen overtuigen van de win-winsituatie om milieubewuster te leven”, zegt Vincent Hody, sustainability developer & milieucoördinator bij IKEA Distribution Benelux nv en winnaar van de award De meest verdienstelijke milieucoördinator. Een award die VMx en Wolters Kluwer dit jaar voor het eerst organiseerden. Hij werd gekozen uit zeven kandidaten.

Vincent Hody voert al 15 jaar IKEA’s wereldwijde People and Planet Positive Strategie uit en vertaalt die ook naar lokale acties. Dat doet hij zowel voor het distributiecentrum in Winterslag (IKEA Distribution Benelux NV) en het DC in Oosterhout (Nederland). Hij werkt samen met alle milieucoördinatoren van de DC’s in DS Central Europe. 

Lees het volledige persbericht - Vlaamse MilieuProfessionals

(bron: persbericht: Winnaar Award 'Meest verdienstelijke milieucoördinator 2016' is bekend! - VMx)