Wie is Leo Carly?

  • 28/06/2016

Na mijn studies elektriciteit-elektronica, (met specialiteit radio- en TV techniek) in VTI Kortrijk, was ik korte tijd werkzaam in de technische dienst van een groothandel in huishoudelijke toestellen, radio, TV, enz.

Leraar

In 1962 werd ik gevraagd als leraar in het VTI te Kortrijk, wat ik dan ook 40 jaar heb gedaan. Daar mijn lesopdracht vooral praktijkopleiding betrof, met name de elektrische installaties en het onderhoud van het machinepark binnen VTI, was de link naar arbeidsveiligheid snel gelegd. Veilige machines waren in die tijd witte raven, met heel was ongevallen op de koop toe.

Preventieadviseur

Al vlug bleek dat een grondige kennis van de veiligheidsproblematiek onontbeerlijk was. Het volgen van enkele studiedagen bij de toenmalige VDVHB (Vereniging van Diensthoofden Veiligheid en Hygiƫne van Belgiƫ) resulteerde snel in een lidmaatschap. Het volgen van de opleiding preventieadviseur niveau 2 was de volgende logische stap. Daarna kwam de aanstelling tot preventieadviseur, functie die ik 25 jaar heb uitgeoefend, maar dan wel voor de ganse scholengemeenschap, die een vijftal instituten omvat.

Al snel werd ik opgenomen bij de bestuursploeg van Prebes W-Vlaanderen waar ik tot op heden deel van uitmaak.

Intussen amuseer ik mij nog altijd als docent in de opleiding preventieadviseur basisniveau en niveau 2.

Welzijn op het werk heeft mij altijd sterk geinteresseerd. Bij Prebes is heel wat wijsheid te halen, het is een uitstekend werkende organisatie; zolang ik er een positieve bijdrage kan leveren, zal ik dat dan ook doen.