Evaluatie machinerichtlijn

  • 24/10/2016
De Europese Commissie houdt een openbare raadpleging in het kader van de lopende studie over de evaluatie van de machinerichtlijn 2006/42/EG. De online vragenlijst die via EUSurvey beschikbaar is in 6 officiële talen van de Europese Unie: Duits, Engels, Spaans, Frans, Italiaans en Pools. Ze loopt tot en met 16 december 2016.

Evaluatie machinerichtlijn

De Europese Commissie nodigt alle burgers, en met name de ondernemingen, gebruikers (werknemers en consumenten), overheden, aangemelde instanties, normalisatie-instellingen en andere sectorale belanghebbenden op Europees, nationaal en lokaal vlak uit, om actief aan die enquête deel te nemen door het beantwoorden van de vragenlijst en het verstrekken van commentaar over de belangrijkste kwesties in verband met de evaluatie van de machinerichtlijn.

De Commissie zal met die bijdragen ten volle rekening houden in de definitieve resultaten van het onderzoek, alsmede in de mogelijke volgende ontwikkelingen van de sectorale wetgeving betreffende machines.

Achtergrond info

Achtergrondinformatie en de vragenlijst zijn beschikbaar in het Engels op de website van de Europese Commissie: Public consultation on the evaluation of the Machinery Directive 2006/42/EC.

Meer informatie