Winnares Prebes Award schenkt het gewonnen bedrag aan goed doel

  • 15/03/2017

Els Kimpe, de winnares van de Prebes Award basisvorming, won met haar eindwerk “Risicoanalyse van een boor/plasmabrandsnijmachine" een cheque van 250 euro. Zij besloot deze te doneren aan Eefje Paredis die lijdt aan een zeldzame ziekte.

Monster en het Meisje

Monster en het Meisje is een project van Eefje Paredis. Eefje werd op haar veertiende gediagnosticeerd met een uiterst zeldzame vaataandoening, namelijk een AVM of arterioveneuze malformatie –  van wereldwijd ongeziene grootte. Hierdoor ondergaat ze regelmatig operaties. De tel is ze reeds verloren, omdat het er zo onnoemelijk veel zijn. In 2016 alleen onderging ze er drie. Naast chronische pijn nemen haar lichamelijke beperkingen steeds toe. Eefje is op dit moment aan het werken aan haar eigen boek om bewustwording te creëren over haar aandoening. Het is een zeer onbekende ziekte, door zijn zeldzaamheid, maar ook in de wetenschap is er nog té weinig kennis over deze aandoening. Het is immers nog steeds ongeneeslijk. 

Campagne

Aan de hand van haar campagne wil ze niet enkel haar boek en het bewustwordingsproject realiseren, maar ook geld inzamelen om het fonds van het UZA te steunen die het product voor haar behandelingen betaald. 

Schenking Prebes Award

De Prebes award werd omgevormd naar eentje voor ‘moed en doorzettingsvermogen’ en Eefje heeft deze met een grote glimlach en tranen in haar ogen in ontvangst genomen. Monster en het Meisje maakten weer een grote stap vooruit, met dank aan Els Kimpe, Toplas NV en Prebes.

Meer info