Win jij de Gezond Werken Award?

  • 04/04/2017

Op 7 maart werd in Sint-Truiden tijdens de Prenne de Gezond Werken Award gelanceerd. De Gezond Werken Award is een gloednieuwe wedstrijd voor profit ondernemingen, social profit ondernemingen en overheden die een kwaliteitsvol gezondheidsbeleid voeren voor hun personeel. 

Wil je deze prijs ook winnen, schrijf je dan in voor 30 september op www.gezondwerkenaward.be!

3 categorieën

  1. Profit ondernemingen behoren tot één van de volgende sectoren: catering, horeca, banken en verzekeringen, bouwnijverheid, industrie, consulting, beveiliging, HR-diensten, energie en afvalverwerking, textiel, telecom en telefonie, onderhoud en schoonmaak, vervoer, luchtvaart, toerisme en reizen, distributie, warenhuizen, handelaars, media, studiebureaus, advocatenkantoren, enz.
  2. Social profit ondernemingen behoren tot één van de volgende sectoren: gezondheidszorg (ziekenhuizen, thuisverpleging, revalidatiecentra …), welzijnssector (kinderopvang, ouderenzorg, residentiële en ambulante zorg, sociale wooninitiatieven …), socioculturele sector (cultuur, jeugd, sport, toerisme, lokale diensteneconomie, vorming en beroepsopleiding, media …), beschutte en sociale werkplaatsen, mutualiteiten, enz.
  3. Overheden: deze categorie omvat de regionale, de lokale en provinciale besturen, de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden en OCMW-verenigingen, de overheidsbedrijven, de scholen, scholengroepen, onderwijskoepels, CLB’s, ... Er zijn twee prijzen binnen deze categorie. 

Voor alle werkgevers met een gezondheidsbeleid

De Gezond Werken Award biedt laureaten een platform om hun gezondheidsbeleid kenbaar te maken. De award is een erkenning en validatie van het gevoerde beleid en een manier om jouw onderneming een positief imago te bezorgen.

Bovendien kan de winnaar het logo “Winnaar Gezond Werken Award 2017” gebruiken in de bedrijfscommunicatie en is er een prijs twv 1.000 euro te winnen. Per categorie is er een prijs voor kleine (< 100 medewerkers) en grote ondernemingen (> 100 medewerkers).

Wedstrijdreglement en deelnameformulier vind je op www.gezondwerkenaward.be. De winnaars worden bekendgemaakt op de Prenne van 5 december 2017 in Kortrijk Xpo.


Gezondheid op de Prenne

Tijdens de Prenne op 15 juni 2017 in Gent kan je verschillende sessies volgen over dit thema.

09.50u. - Generaties op de werkvloer ... en wat met welzijn?

Vandaag de dag zijn er in organisaties vier generaties tegelijkertijd werkzaam. Wij bekijken welke mogelijke verschillen er zijn rond werkvermogen. Specifiek kijken we hierbij naar lichamelijke en geestelijke gezondheid en naar werkinhoud en –eisen, werkomgeving en –organisatie. Deze thema’s worden gerelateerd aan de hedendaagse arbeidsomgeving.

Veerle Hermans - verantwoordelijke discipline ergonomie, IDEWE

11.05u. - Mentaal welbevinden op het werk

Tevreden werknemers, die goed in hun vel zitten, optimaal functioneren en met goesting aan het werk blijven. Teams die veerkrachtig omgaan met eender welke uitdaging en steun vinden bij hun collega’s en leidinggevende. Onbereikbaar? In deze sessie maak je kennis met de methodiek en concrete tools ‘mentaal welbevinden op het werk’ die je helpen bij de uitbouw van een gezondheidsbeleid op het werk.

Fanya Verhenne - stafmedewerker geestelijke gezondheidsbevordering, VIGeZ

11.55u. - Sleutels tot succes van een duurzaam gezondheidsbeleid

Inzetten op de gezondheid van medewerkers zorgt voor een positieve dynamiek die zich snel manifesteert. Het creëert meer betrokken en gelukkige medewerkers die zich met goesting engageren voor het bedrijf, de collega’s en klanten. Springbok Coaching zal aan de hand van praktijkvoorbeelden een aantal belangrijke sleutels aanreiken om direct toe te passen en duurzaam resultaat mee te boeken.

Brecht Buysschaert - zaakvoerder, corporate health coach, consultant, Springbok Coaching

15.25u. - Aan de slag rond gezondheid op jouw school

Hoe evolueert een school van losse acties naar een samenhangend gezondheidsbeleid voor haar leerlingen en personeel? Welke stappen zijn er daarvoor nodig? En wat zijn succesfactoren? In deze sessie maak je kennis met de kadermethodiek ‘Gezonde School’ die je ondersteunt bij de uitbouw van het gezondheidsbeleid op jouw school.

Tineke Vansteenkiste - stafmedewerker, VIGeZ

16.15u. - Doorbreek de zitmarathon

Er is steeds meer wetenschappelijke evidentie dat langdurig zitten diverse gezondheidsrisico’s inhoudt. Toch wil dat niet zeggen dat we nu massaal rechtstaand moeten werken. Veel belangrijker is om de dagelijkse zitmarathon regelmatig te doorbreken. In deze sessie kom je te weten hoe je via enkele kleine aanpassingen meer dynamisch kan werken.

An Bogaerts - projectmanager PortaAL, Expertisecentrum voor Gezond Bewegen, KU Leuven