Coach helpt bedrijven met gezondheidsplan

Ondernemingen kunnen binnenkort rekenen op de hulp van een coach om een preventief gezondheidsplan op te stellen. Minister Vandeurzen kondigde op de gezondheidsconferentie Preventie aan dat hiervoor 2.800.000 euro vrijgemaakt wordt. Projectpartners VOKA, Verso en het VIGeZ zaten hiervoor voor het eerst rond de tafel.

Eerste overleg

Het project ‘Coaching van bedrijven’ is uit de startblokken! Projectpartners Voka, Verso en het VIGeZ kwamen voor het eerst samen. Dat deden ze in samenwerking met de stuurgroepleden Unizo, werkgeversorganisaties ACLVB, ABVV en ACV, partnerorganisaties VLESP en VAD, Co-Prev, Agentschap Zorg en Gezondheid en Sport Vlaanderen.

Gezondheidsbeleid begeleiden

Het concept is eenvoudig. Ondernemingen die extra begeleiding wensen voor een preventief gezondheidsbeleid kunnen beroep doen op een coach. Deze begeleiding gebeurt op vraag van de onderneming en houdt rekening met de eigenheid van de onderneming. Welke ondernemingen in aanmerking komen, kom je binnenkort te weten. Hou zeker de website van Gezond Werken in het oog!

Geïnteresseerde coaches kunnen hun contactgegevens achterlaten bij karlien.devloo@vigez.be.

(Bron: gezondwerken.be)


Gezondheid op Prenne 42

11.05u. - Mentaal welbevinden op het werk

Tevreden werknemers, die goed in hun vel zitten, optimaal functioneren en met goesting aan het werk blijven. Teams die veerkrachtig omgaan met eender welke uitdaging en steun vinden bij hun collega’s en leidinggevende. Onbereikbaar? In deze sessie maak je kennis met de methodiek en concrete tools ‘mentaal welbevinden op het werk’ die je helpen bij de uitbouw van een gezondheidsbeleid op het werk.

Kim Van Den Berge - stafmedewerker geestelijke gezondheidsbevordering, VIGeZ

11.55u. - Sleutels tot succes van een duurzaam gezondheidsbeleid

Inzetten op de gezondheid van medewerkers zorgt voor een positieve dynamiek die zich snel manifesteert. Het creëert meer betrokken en gelukkige medewerkers die zich met goesting engageren voor het bedrijf, de collega’s en klanten. Springbok Coaching zal aan de hand van praktijkvoorbeelden een aantal belangrijke sleutels aanreiken om direct toe te passen en duurzaam resultaat mee te boeken.

Brecht Buysschaert - zaakvoerder, corporate health coach, consultant, Springbok Coaching

14.10u. - E-sigaret: wettelijk kader

Het nieuwe KB van 17 november 2016 is in voege vanaf 17 januari 2017. Dit is niet zonder slag en stoot tot stand gekomen, ondanks het feit dat het een omzetting van een Europese richtlijn is. In deze presentatie zullen de krachtlijnen gepresenteerd worden waarbij ook verwezen wordt naar de FAQ’s en de gids voor operatoren die beschikbaar is op de website van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

Paul Van den Meerssche - adviseur-generaal inspectie consumptieproducten, FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu

15.25u. - Aan de slag rond gezondheid op jouw school

Hoe evolueert een school van losse acties naar een samenhangend gezondheidsbeleid voor haar leerlingen en personeel? Welke stappen zijn er daarvoor nodig? En wat zijn succesfactoren? In deze sessie maak je kennis met de kadermethodiek ‘Gezonde School’ die je ondersteunt bij de uitbouw van het gezondheidsbeleid op jouw school.

Tineke Vansteenkiste - stafmedewerker, VIGeZ

Bekijk het volledige programma »