Kom eens uit je stoel

Je hebt er alle belang bij om je werknemers te stimuleren om vaak te bewegen. Zitten wordt niet voor niets het nieuwe roken genoemd. Hoe meer tijd je zittend doorbrengt, hoe groter de gezondheidsrisico's zijn: diabetes, hart en vaatziekten ...

78% haalt de norm niet

Als je een zittend beroep hebt, is het slim om dat zitten regelmatig te onderbreken. Wist je trouwens dat 78% van de Belgische werknemers (IDEWE, 2016) de beweegnorm niet haalt (die houdt in dat je 5 keer per week 30 minuten matig intensief beweegt)? Hoog tijd om aan de slag te gaan.

Investeer in gezondheid

Onderzoek heeft het al meermaals aangetoond: ondernemingen die investeren in de gezondheid van hun werknemers zijn productiever en ze besparen massa’s geld en energie. Fitte werknemers zijn niet alleen gezonder, ze voelen zich ook beter, hebben minder last van stress en ze zijn minder vaak ziek. Daarom investeerden al heel wat grote ondernemingen in sportfaciliteiten voor hun werknemers.

Sport op het werk

Met ons actieplan 'Sport op het werk' willen we ook kleine en minder grote ondernemingen de kans geven om hun werknemers meer te laten bewegen en meer aan sport te laten doen op de werkvloer, want dat komt niet alleen hun gezondheid ten goede, maar ook de sfeer op het werk. En daar is iedereen bij gebaat.

Hoe sportief is jouw onderneming?

Voor je van start gaat met acties op het werk, vorm je je het best eerst een juist beeld van je werknemers. Bewegen ze vaak? Sporten ze al? Waarom sporten ze? En wat verwachten ze van hun werkgever op dat gebied?

De sport- en beweegscan vertelt het je. Gratis en voor niets. De sport- en beweegscan is de ideale start om je werknemers te laten sporten en bewegen. Met het resultaat ervan kun je gericht aan de slag.

Meer info op www.sport.vlaanderen/sportophetwerk/bewegen-op-het-werk/

Sport bij Prebes

Wij geven graag het goede voorbeeld bij Prebes. Zo zijn er verschillende medewerkers van het coördinatiecentrum die met de fiets komen werken. Ze spelen regelmatig een pingpong wedstrijdje of doen yoga tijdens de pauze. In de zomer bij goed weer wordt er wel eens Kubbs gespeeld. Verder zijn er zitballen, een hoepel en tennisballen om het langdurig zitten te doorbreken. Goed bezig dus!