Nieuwe start opleidingen veiligheidskunde

  • 20/06/2017

UC Leuven-Limburg organiseert in samenwerking met Prebes diverse basis-, aanvullende – en voortgezette opleidingen tot preventieadviseur. In september start de nieuwe multidisciplinaire basismodule tot preventieadviseur. Daarnaast kunnen preventieadviseurs a.d.h.v. een verkorte module van 30 uur eveneens een getuigschrift tot veiligheidscoördinator behalen. Aansluitend volgen 3 semesters voor de specialisatiemodule niveau 1 of 1 semester voor de specialisatiemodule niveau 2.

Duurtijd

De multidisciplinaire basismodule bestaat uit minimaal 120u lesuren en is verschillend van de basisvorming preventie van 40u (ook gekend als PA niveau 3).

Het opleidingsprogramma wordt regelmatig vernieuwd met inbreng van modules die aansluiten bij de dagelijkse praktijk van de preventieadviseur en die tegemoetkomen aan de veranderende regelgeving.

Multidisciplinar

De opleiding richt zich op de multidisciplinaire benadering van welzijn op het werk. De toekomstige preventieadviseur moet in teamverband meewerken aan een gezamenlijke interdisciplinaire en coherente benadering van het beheersen van de risico’s voor de verschillende welzijnsdomeinen.

De toekomstige preventieadviseur moet bekwaam zijn om te communiceren, te coachen, te onderhandelen en te overtuigen kortom om veilig gedrag op het werk te stimuleren en een veiligheidscultuur uit te bouwen.

Kleine groepen en interactieve werkvormen

Om de cursisten optimaal te begeleiden en te coachen werken we in kleine groepen van maximum 30 cursisten en hanteren we interactieve werkvormen met veel oefeningen en een audit die in de eigen onderneming wordt uitgevoerd.

Praktische info

Donderdag 7 september 2017. De lessen gaan telkens door op donderdag, van 9.00u-12.15u en van 13.15u tot 16.30u

Prijs

€1.650, Inclusief: alle administratiekosten, cursusmateriaal, koffie, studentenabonnement Prebes (2 jaar), campuskaart.
Bij inschrijving van deze opleiding zit 2 jaar lidmaatschap bij Prebes inbegrepen.

Bijkomende informatie

Inschrijven kan hier!