World Congress on Safety & Health at Work 2017 in Singapore

  • 20/06/2017

Het World Congress on Safety and Health at Work opent haar deuren iedere 3 jaar. Het 21e World Congress vindt van 3 tot 6 September 2017 plaats in Singapore in de Marina Bay Sands. Het congres biedt een platform voor het uitwisselen van informatie en inzichten aan experts op het gebied van OSH, sociale partners, beleidsmakers en andere geïnteresseerden. Ook Prebes komt aan het woord en zal vertegenwoordigd zijn door leden van het bestuur.

Motto: A Global Vision of Prevention

Topic 1: Vision Zero – From vision to reality

Het vraagt een paradigmaverschuiving op elk niveau van een organisatie nl. van een probleemoplossende naar een preventieve aanpak om ongevallen en ziekten te voorkomen. Om dit te bereiken is het engagement van alle stakeholders op alle niveau's in een organisatie noodzakelijk.

Topic 2: Healthy work – Healthy Life 

De werkende wereld wordt in de toekomst steeds uitdagender, complexer en sneller. Tegelijkertijd is de link tussen de werkomgeving en de gezondheid van werknemers steeds duidelijker. Om de gezondheid van werknemers te verbeteren en zekerheid te bieden voor hun duurzaamheid, is een integrale aanpak nodig. In deze integrale aanpak werken werkgevers en werknemers continu samen om veiligheid en gezondheid op het werk te verduurzamen, te verbeteren en te promoten.

Topic 3: People-centred prevention 

Het beschermen van de werknemers is de kern van welzijn op het werk. Het bouwen van een ondersteunende werkomgeving, waar welzijn op het werk kan groeien, moet rekening houden met demografische veranderingen, leeftijd, gender maar ook cultuur en opleiding.

 Missies

  • Het bieden van een forum voor het uitwisselen van kennis, goede praktijken en ervaringen tussen kandidaten met als doel het promoten van veiligheid en gezondheid op het werk
  • Het versterken en bouwen van netwerken en allianties door een fundament te creëren voor samenwerking
  • Het bieden van een platform voor het ontwikkelen van kennis en strategische, praktische ideeën die direct uitgevoerd kunnen worden.

Deelnemen?

Schrijf je in via de website van het wereldcongres »