Ben jij een 'smombie'?

  • 03/10/2017

Heb jij een smartphone? Hoeveel tijd spendeer je er per dag op? Ben jij een smombie (smartphonezombie)? Eén op de acht Vlamingen is verslaafd aan zijn/haar smartphone. Daarom dat enkele organisaties een campagne lanceren om mensen minder afhankelijk te maken van hun smartphone.

De campagne

De campagne start in januari en is een initatief van Veiligheidsinstituut in Antwerpen, samen met de ­Gezinsbond en enkele universiteiten.

De campagne is onder meer bedoeld om twintigers en dertigers te helpen. Deze doelgroep zouden het meeste smartphonestress ervaren. "Als tiener hebben ze de gewoonte opgebouwd op elk berichtje te reageren. Nu hebben ze een druk beroeps- en gezinsleven. Toch blijven ze op die bliepjes reageren. Daardoor raken ze in tijdnood, voelen ze stress, zijn ze minder productief of krijgen ze zelfs relatieproblemen."

Tips op maat

Een oplossing zou kunnen zijn om je smartphone weg te gooien, maar dat is niet de bedoeling van de campagne. De campagne wil met behulp van een app mensen inzicht laten verkrijgen in hun specifieke probleem. Daarna zou elk individu tips op maat krijgen.

Bron: De Standaard