Financiële tussenkomst voor het voeren van een preventief gezondheidsbeleid

De Vlaamse overheid gaf eind 2016 groen licht voor een innovatief project in ondernemingen dat loopt tot eind 2019.

Voor dit project zullen coaches ondernemingen begeleiden bij het opzetten van een preventief gezondheidsbeleid, complementair aan initiatieven die al gebeuren in het kader van de welzijnswetgeving. Het gaat om gezondheidsbevorderende initiatieven in

  • voeding,
  • beweging,
  • sedentair gedrag,
  • roken,
  • alcohol en drugs,
  • en mentaal welbevinden.

Financieel duwtje in de rug

De Vlaamse overheid voorziet in cofinanciering waarbij er middelen worden vrijgemaakt in functie van de geleverde prestaties door de bedrijfscoach. De ondernemingen zullen dus slechts een deel van de kost van de coaching moeten betalen. De Vlaamse overheid neemt de rest van de kosten op zich. In totaal wordt voor de uitvoering van het project van 15 december 2016 tot en met 2019 2.800.000 euro uitgetrokken.

Gezondheid op Prenne 44

Dit project wordt uitgebreid voorgesteld in de module Gezondheid op Prenne van 5 december 2017 om 16u15:

Heel wat ondernemingen hebben op dit moment geen gezondheidsbeleid of doen slechts sporadisch enkele losstaande acties om ervoor te zorgen dat hun werknemers gezonder eten, minder zitten, meer bewegen ... De Vlaamse Overheid geeft binnenkort ondernemingen een duwtje in de rug door de terugbetaling van coaching. De opgeleide bedrijfscoaches zullen werkgevers en/of werknemers begeleiden bij de opzet van een duurzaam gezondheidsbeleid op maat van de onderneming.

Door Karlien Devloo - Projectcoördinator, Vlaams Instituut voor Gezond Leven 

Schrijf je in voor Prenne 44

Uitreiking Gezond Werken Award

Na de modules van Prenne 44 op 5 december in Kortrijk start er aansluitend een gratis feestelijk avondprogramma, georganiseerd door het Vlaams Instituut Gezond Leven.

Evy Gruyaert

Na een gezonde hap en een drankje wordt de Gezond Werken Award uitgereikt. En dit allemaal in aanwezigheid van niemand minder dan Evy Gruyaert. Zij zal de avond aan elkaar praten en zorgen voor de nodige beweging tussendoor.

Jo Vandeurzen

Na de uitreiking stelt minister Jo Vandeurzen het nieuwe project coaching van bedrijven voor het voeren van een preventief gezondheidsbeleid voor. Hierbij kunnen ondernemingen een subsidie ontvangen wanneer zij een coach onder de arm nemen om een preventief gezondheidsbeleid op te zetten.

Schrijf je in voor de uitreiking - Duid hiervoor de gratis module van 17u in het overzicht aan