Risico’s van koolstofdioxide

  • 23/01/2018

Koolstofdioxide wordt in diverse sectoren en toepassingen gebruikt: carbonisatie, pH-neutralisatie, Inertisatie, droogijsstralen, cryogene toepassingen, verpakken onder beschermende atmosfeer (Modified Atmosphere Packaging - MAP), koeling van compost, reinigen ...

European Industrial Gases Association

Op de website van de European Industrial Gases Association vind je veel informatie over gassen en ook een 7-tal documenten over “carbon dioxide”.

CO2-risico’s en besloten ruimten in de brouwerijsector

Op 7 april 2013 stierven 7 personen bij het betreden van besloten ruimten in een brouwerij van Corona bier in Mexico tijdens reinigings- en onderhoudswerkzaamheden. Twee jaar ervoor was er ook een dode bij een wijnboer in de Napavallei in Californië en een dode in een brouwerij in Duitsland, telkens bij het betreden van besloten ruimten.

Lees het volledige artikel op BeSWIC

Methoden voor het reinigen van brandweerpakken

Op 24 september 2015 publiceerde het Belgisch Staatsblad de ministeriële omzendbrief van 14 augustus 2015 betreffende de interventiekledij.

Lees het volledige artikel op BeSWIC


Sessies over CO2 op Prenne 45 - 1 maart 2018

01.03.18 | Een introductie in het reinigen met vloeibaar CO2 | 16.15 - 17.00u

De vernieuwde LCO2 technologie reinigt, decontamineert en reïmpregneerd als enige bestaande technologie zonder het textiel te beschadigen en met respect voor het milieu.

Anouk Van Braekel - Sales manager, Decontex

Bekijk het volledige programma


Veiligheidsnieuws 198 - maart 2018

Houd ook het Veiligheidsnieuws van maart 2018 in het oog! Daarin is ook een artikel over industriële en medische gassen.