VMx bestaat 20 jaar!

  • 09/03/2018

De vzw VMx bestaat in 2018 twintig jaar. En dat vieren we zeker met jou. Maar vooraleer we de flessen laten knallen, zetten we even onze grote mijlpalen in de kijker.

Milieuprofessionals

De afgelopen jaren is VMx gegroeid van een vereniging voor milieudeskundigen of milieucoördinatoren naar een vereniging voor alle milieuprofessionals. Naast de interne en externe milieucoördinatoren vinden zelfstandige milieuprofessionals, milieucoördinatoren werkzaam in nichesectoren zoals ziekenhuizen en de overheid, MER-deskundigen, mobiliteits- en geluidsdeskundigen, milieudocenten, ... hun gading bij VMx.

Studenten milieu

In 2017 reikten ze de award Beste eindwerk milieuprofessional uit. Die uitreiking kreeg veel aandacht bij verschillende actoren. Zo maakten ze op een ludieke manier kennis met de toekomstige milieuprofessionals en hoe zij hun toekomst in de milieuwereld zien.

Ruim duizend leden

Met trots melden VMx dat de familie ruim duizend leden telt en dat onze werking inhoudelijk enorm uitgebreid is. Naast de milieuwetgeving besteden ze ook ruim aandacht aan mobiliteit, geluid, bodem, biodiversiteit …

VMx op Prenne

Prenne 48 is in samenwerking met VMx. Je mag op 6 december 2018 dus heel wat opleidingsmodules over milieu thema's verwachten in Flanders Expo. Het volledige programma komt in oktober online.