De website gaat even offline!

  • 13/03/2018

Ja, je hoort het goed! Vrijdag 16 maart 2018 vanaf 15u zal prebes.be offline gaan. No worries, het is maar voor even :-) We gaan offline omdat we een vernieuwde versie van de website online gaan zetten. En dat is super spannend, toch?

Nieuwe website

Normaal zal dit geen dagen in beslag nemen. Laten we zeggen dat we ervan uit gaan dat je zaterdag de nieuwe website kan ontdekken. 

"Wat kom jij doen?"

Vooraleer we met een eerste ontwerp van start gingen, moesten we de toptaken van onze bezoekers in kaart brengen. De toptaken zijn de meest bezochte pagina’s van je website. Zo vroegen we aan de hand van een poll gedurende 1 maand aan onze websitebezoekers welke pagina’s ze kwamen bezoeken. Ondertussen genereerde we via een online tool een heatmap van onze homepagina. Een heatmap geeft aan op welke zones van je webpagina het meest wordt geklikt. Door de gegevens van de poll en de heatmap kregen we een duidelijk beeld van het surfgedrag op onze website.

De laatste trends

Webdesign is heel erg tijdsgebonden. Daarom volgde ons creatief team opleidingen vooraleer ze van start gingen met het eerste ontwerp. Door deze opleidingen waren ze weer helemaal mee met de laatste trends binnen webdesign en kregen ze tips voor het gebruiksvriendelijk ontwerpen van websites. Met het onderzochte surfgedrag en de vergaarde informatie van de opleidingen, startte het creatief team met een eerste ontwerp. Een nieuwe structuur én een nieuwe lay-out.

IT-jedi

Aan de hand van schetsen en visualisaties door het creatief team, ging onze IT-jedi binnen Prebes aan de slag :-) Elk blokje tekst, elk grafisch element en elke knop werd zorgvuldig omgezet naar een testwebsite. Deze testversie werd gebruikt om feedback te verzamelen van een groep testpersonen.

Testen, testen, testen

Zo deden we gebruikerstesten bij de Raad van Bestuur, de collega’s op het coördinatiecentrum, de provinciale besturen, leden, cursisten en niet-leden. Misschien heb je de laptop met de testversie ook wel zien staan op Prenne 43? Aan de hand van korte opdrachten achterhaalde het creatief team waar er nood was aan verbetering.

Mobiele versie

In 2018 surfen steeds meer mensen mobiel in plaats van via desktop of laptop. Het is dan ook vanzelfsprekend dat er een vereenvoudigde versie van een website wordt gemaakt voor de mobiele surfers. Ook wij vonden dit een must! Het creatief team verzamelde daarom gegevens over het surfgedrag op de tablet en mobiel.

Klaar om online te gaan

De nieuwe website is niet af en zal ook nooit volledig áf zijn. Het is een continu verbeterproces waar we regelmatig nog aan zullen puzzelen om de nieuwe behoeften van onze bezoekers te kunnen beantwoorden. Dus als je vragen of opmerkingen hebt? Stuur een mailtje naar info@prebes.be.