Groene vent zoekt groenste event

Organiseer je een evenement en wil je nagaan of je goed bezig bent op het vlak van duurzaamheid? De gratis GroeneVentscan op de OVAM-website maakt een doorlichting van de afval- en milieudruk van festivals, indoor evenementen, sportmanifestaties, parkfeesten, stadsfestivals, fuiven, stoeten, processies en markten.

Duurzame tips

Vink aan welke maatregelen je op jouw event neemt in verband met afval, energie, catering, ruimtegebruik, mobiliteit en materialengebruik. De GroeneVentscan geeft je dan een doel- en resultatenrapport met scores en tips om jouw event te vergroenen en te besparen op jouw uitgaven.

Wegwijzer cateringmateriaal

De Wegwijzer cateringmateriaal helpt je bijvoorbeeld de juiste drankbekers en bordjes te kiezen. En de Mobiwijzer van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde toont hoe niet-autogebruikers je event vlot kunnen bereiken. Jouw score krijgt ook een visuele voorstelling met een ‘scanroos’, die je kan delen via sociale media. Dan ziet ook de buitenwereld dat je aandacht besteedt aan duurzaamheid.

Mooie geldprijs

Op het einde van de GroeneVentscan kan je ook aanvinken dat je meedingt naar de GroeneVent Award. De jury baseert zich op jouw scores en houdt rekening met jouw inspanningen en die van jouw bezoekers. De winnende organisator van een klein evenement (500 tot 3000 bezoekers) krijgt 1000 euro, die van het duurzaamste middelgrote evenement (3000 tot 15 000 bezoekers) 3000 euro, die van het groenste grote evenement (meer dan 15 000 bezoekers) 6000 euro.