Warme dagen: waakzaamheidsfase van start!

Warm weer is vaak heel leuk, maar kan ook heel wat gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Ouderen en kinderen lijden bijvoorbeeld vaak onder een aanhoudende hitte. Niet alleen is er een grote groep mensen met milde gezondheidseffecten op erg warme dagen, ook het sterftecijfer piekt dan. En daar wil de Vlaamse overheid samen met jou iets aan doen! 

Op www.warmedagen.be vind je heel wat tips om je te beschermen tegen extreme warmte. ​Lokale initiatieven kunnen heel wat gezondheidsproblemen voorkomen. Daarom bieden we jou een campagnetoolkit als inspiratie voor jouw lokale acties. Zo maak jij deze zomer het verschil!

Als zorgverlener, school, lokaal bestuur, organisatie ... kan je hele mooie materialen en ondersteuning vinden om je voor te bereiden op warme dagen en je achterban te beschermen.

Onderneem acties op erg warme dagen

Lokale acties maken het verschil. Je vindt in onze campagnetoolkit heel wat inspiratie om lokale acties voor verschillende doelgroepen en organisaties op te zetten. De meest duurzame manier om dit aan te pakken is door een intern warmteplan op te zetten.

Meer informatie

Bron warmedagen.be | Warmedagen.be is een officiële website van de Vlaamse overheid