Gids voor duurzaam stoomgebruik

Op de website van het Stoomplatform van Energik is de Stoomatlas: de gids voor duurzaam stoomgebruik (pdf) te vinden. Stoom is nog altijd een zeer belangrijke warmtedrager in vele industriële sectoren zoals chemie, voeding, textiel ... In de stoomatlas staan nuttige artikels van producenten, gebruikers en onderzoeksinstellingen met als doel de kennis van stoomtechniek op peil te houden. 

Energik

De afnemende kennis van gebruikers van stoom- en stoomsystemen was de aanleiding voor oprichting van het Stoomplatform. Onvoldoende kennis leidt in de praktijk regelmatig tot onveilige situaties en inefficiënte systemen. Daarnaast worden mogelijkheden voor energiebesparing te vaak onbenut gelaten.

Wat vind je op het Stoomplatform?

Opleiding procesveiligheid

Kom je wel eens in contact met procesinstallaties? En heb je je al eens afgevraagd hoe je procesparameters correct instelt? Procesveiligheid houdt zich bezig met de veiligheid van procesinstallaties. Prebes organiseert 2x per jaar een opleiding procesveiligheid.

De opleiding legt de focus op de veiligheid voor mens en milieu met betrekking tot de risico's verbonden aan de procesinstallaties zelf. Andere aspecten van procesveiligheid, zoals het beheersen van gevaarlijk werk of de interne noodplanning, komen niet aan bod. Een affiniteit met de technologie van de installaties in je bedrijf zal een voordeel zijn bij het volgen van deze opleiding. Maar het is geen basisvereiste.

Volgende opleiding start op 03/10/2018 - 9.00u in Beveren.

Vervoer van gasachtige producten

Op Prenne 46 van 14 juni 2018 komt de regelgeving van het vervoer van gasachtige producten via leidingen aan bod, welke ook bij hoge drukken kan gebeuren.

Meer info