Nieuwe campagne: Wees alert voor asbest

Constructiv en Fedris lanceren een nieuwe campagne 'Wees alert voor asbest'. Met de campagne tonen ze aan dat asbest verwijderen niet gevaarlijk hoeft te zijn, als er op een correcte manier met asbesthoudende materialen wordt omgesprongen. 

Prebes tekent het campagnecharter 

De leden van het overlegplatform staan achter de campagne tegen blootstelling aan asbest. Ze verbinden zich ertoe om - door onderlinge afstemming van eigen en gemeenschappelijke acties - maximaal bij te dragen tot de gemeenschappelijke doelstellingen: de blootstelling aan asbest verminderen en het bewustzijn over de asbestproblematiek verhogen.

Herken asbest

Asbest is de verzamelnaam voor een aantal mineralen dat in de natuur voorkomt. Ze zijn opgebouwd uit microscopisch kleine vezels die je niet met het blote oog kan waarnemen. Er zijn dan ook meer dan 3.500 verschillende toepassingen van asbest gekend. 

Video: Asbest Aannemer

Nog vragen? Download de app AsbestCheck!

Asbest is overal aanwezig. Wees dus altijd alert.

“Heb ik asbest in huis?” Het is een vraag die veel mensen zich terecht stellen. De kans dat jouw woning asbest bevat, is namelijk best groot. Zeker als ze ergens tussen 1950 en 2000 werd gebouwd of grondig verbouwd. De app AsbestCheck kan je alvast helpen inschatten of ook jij met asbest te maken hebt. En vooral: wat je dan verder moet doen!

Meer informatie