Prebes was aanwezig op Worksafe 2019

  • 11/04/2019

Op 27 en 28 maart werden in Antwerp expo voor het eerst 3 complementaire events tezamen georganiseerd:  Maintenance, M+R (Meet- en regelinstrumentatie) en Worksafe (Health & Safety @Work).

Deze combinatie zorgde met haar 325 exposanten meteen voor een stijging van het aantal bezoekers. Maintenance en M+R ging er 3% op vooruit. Worksafe (organisatie van Easyfairs) scoorde na het grote succes van de lancering in Namen, nu ook in Antwerpen. Deze twee regionale edities van Worksafe zorgden samen voor een stijging van het aantal bezoekers van 15% ten opzichte van de nationale editie (Secura) van 2017 in Brussel.

Waarom deze 3 events samen op dezelfde datum en locatie?

De combinatie van de jaarlijkse Maintenance en de tweejaarlijkse Pumps & Valves bleek in 2012 een schitterende combinatie te zijn. Geen enkel industrieel bedrijf kan immers pompen, kleppen en ander process-equipment draaiende houden zonder het nodige onderhoud. In de onpare jaren van Maintenance is er geen Pumps & Valves editie, maar staat M+R op het programma. Naast de technische en maintenance managers dienen ook E&I engineers, de plant-manager enzovoort uit de procesindustrie hun activiteiten steeds met de juiste persoonlijke en collectieve beschermingsmiddelen uit te voeren. Hier zit dan ook direct de link waarom Worksafe haar plaats heeft naast Maintenance en M+R. Uiteraard bleef Worksafe trouw aan haar hoofddoelgroep, de preventieadviseurs.

Het belangrijke van deze combi was dus ook dat elk event haar eigen branding, identiteit en bezoekersprofiel bleef behouden, maar dat de bezoekers van Maintenance en M+R er ineens een interessant aanbod bij kregen, zonder een extra verplaatsing te hoeven te doen. De vele tevreden exposanten bewijzen dat deze strategie voor hen goed gewerkt heeft.

Masterclasses en innovation tours als hoekstenen van kennisoverdracht

Met 537 halve dag sessies liepen de Masterclasses weer goed vol. Zelfs voor zeer gespecialiseerde sessies over Process Analyser Technology (PAT) in samenwerking met ie-net was de zaal volledig gevuld. Ook de méér dan tien innovation tours groeiden sterk in het aantal geïnteresseerden. Onze innovation tour brengt de bezoekers onder de begeleiding van een gids naar de exposanten-laureaten van de innovations. Op één uur tijd krijgen de bezoekers zo de meest vooruitstrevende producten te zien. Voor elk van de drie events was er een onafhankelijk jury die uit alle ontvangen innovaties een selectie maakte op basis van hun expertise. 

Volgende edities

In 2020 staat er opnieuw de combinatie Maintenance en Pumps & Valves en de Franstalige editie van Worksafe in Namen op het programma en in 2021 opnieuw het 3-luik Maintenance, M+R (Meet-en regeltechniek) en Worksafe Antwerpen. De grote tevredenheid bij bijvoorbeeld Maintenance vertaalt zich in het feit dat 70% van de beschikbare plaatsen voor Maintenance 2020 nu reeds bevestigd zijn. Zelfs voor het tweejaarlijks event Worksafe en M+R in 2021 zijn er al over de 50% bevestigingen. Ook Prebes was als partner aanwezig tijdens Worksafe met een VIP-bar. Prebes-leden konden hier gratis een drankje nuttigen.

Bekijk de foto's!

Worksafe 2019