Prebes verruimt op vlak van gezondheid. Een overzicht van de samenwerking met Gezond Leven.

 • 15/05/2019

Omdat we met Prebes graag inzetten op veruiming, zijn we met Gezond Leven doorheen de jaren gegroeid naar een structureel partnerschap. Deze samenwerking loopt ondertussen al sinds 2007. Lees hier meer over de belangrijkste realisaties de laatste 8 jaren

De belangrijkste realisaties

 • NV Gezond Award wordt bekendgemaakt door Prebes
 • NV Gezond wint de Prebes Award
 • Gezond Werken Award 2017
  • Prebes was jurylid en organisator van de prijsuitreiking van de Gezond Werken award 2017 na de Prenne in Kortrijk Xpo.
  • De kick off van deze wedstrijd vond plaats tijdens de Prenne, in aanwezigheid van 30 werkgevers.
  • De winnaars kregen de kans hun gezonde bedrijfsinitiatieven voor te stellen in Veiligheidsnieuws.
 • Gezond Leven levert regelmatig interessante sessies aan voor onze Prenne's.
 • Gezond Leven werkt mee de invulling van onze gratis provinciale activiteiten.
 • Gezond Leven leverde ook al enkele bijdrages aan ons vakblad Veiligheidsnieuws.

Gezond Leven op Prenne 50

 • Gezond op de werkvloer
  Voorziet jouw onderneming een aantrekkelijke fruitmand of rookstopsessies? Dit zijn alvast eerste stappen naar een werkomgeving die een gezonde leefstijl bij werknemers stimuleert. Hoe je een preventief gezondheidsbeleid uitbouwt en de hulp die je hiervoor in de vorm van subsidies kunt ontvangen, kom je in deze sessie te weten.
 • Gezonder vergaderen doe je zo
  Gezond vergaderen. Dat is meer dan een stukje fruit aanbieden of even rechtstaan tijdens de pauze. Benieuwd wat je allemaal kan doen voor een gezonde, productieve vergadering? Ontdek het in deze sessie. Zo zorg je ervoor dat medewerkers goed in hun vel zitten, creatief en productief kunnen vergaderen.

Meer over Prenne 50

Wist je dat Gezond Leven ook een stand heeft op de Commercial Corner van Prenne 50?

Gezond Leven in Veiligheidsnieuws

Vertegenwoordiging Prebes bij Gezond Leven

In 2011 startte Dominic Hermans (bestuurder Prebes) als lid van de Raad van Bestuur in het toenmalige VIGeZ om Prebes te vertegenwoordigen. De verruiming naar gezondheid was op die manier voor de volgende jaren verzekerd. Na 8 jaar geeft Dominic Hermans de fakkel over aan Luc Goemare (UZ Gent – lid RvB Prebes) voor een volgende termijn als vertegenwoordiger voor Prebes in de RvB Vlaams Instituut Gezond Leven.