Alles wat je wilt weten over asbest in Vlaanderen

Iedereen heeft wel al eens gehoord van asbest maar niet iedereen heeft een idee van wat het nu precies is, of het gevaarlijk is, of hun woning asbest bevat, etc. Voor iedereen die op zoek is naar meer informatie over asbest werd asbestinfo.eu opgericht. 

De schadelijke gevolgen van het vroeger veel gebruikte asbest zijn intussen al tientallen jaren gekend. Toch komt asbest nog voor in meer dan 70% van alle niet-gerenoveerde gebouwen. Veroudering en verwering maken zo van de aanwezigheid van asbest in je woning een steeds groter risico.

In 2018 keurde de Vlaamse regering daarom het Actieplan Asbestafbouw goed. Dit is de eerste stap naar een volledig asbestveilig Vlaanderen tegen het jaar 2040. Dit opent de deur voor tal van positieve effecten: energiezuinig bouwen, het hergebruiken van ‘cleane’ bouwmaterialen, een gezondere levensomgeving en meer vrije ruimte.

Omdat de informatie overal over het web verspreid is, wil Asbestinfo een centraal platform bieden waar je alles te weten komt over asbest. Je leert asbest herkennen, je zoekt meteen wat je er zelf kan tegen doen of vindt met enkele klikken de juiste professional of instantie in jouw buurt. Asbestinfo geeft een antwoord op jouw asbestvragen.

  • Waar komt asbest vandaan?
  • Hoe herken ik asbest?
  • Wat als mijn woning asbest bevat?
  • Wie kan mijn asbest verwijderen?
  • ...

Meer weten?

  • Alles wat je wilt weten over Asbest in Vlaanderen | Asbestinfo.eu
  • OVAM-Campagne 'Samen verslaan we het asbestbeest' | OVAM
  • Wees alert voor asbest | Prebes
  • Leidraad voor dakwerkers die regelmatig op asbest stuiten | Prebes
  • Asbest verspreiding bij brand | Veiligheidsnieuws