Meer fietsongevallen

Door een stijgend aantal woon-werk fietsers die bovendien een e-bike of speedpedelec gebruiken, is het aantal fietsongevallen sterk gestegen. Dit wordt bevestigd door cijfers van enkele ongevallenverzekeraars zoals Axa en Vanbreda Risk&benefits.

Het blijkt ook uit het antwoord van 16 oktober 2019 van parlementaire vraag 127 van B. Pas aan F. Bellot (pagina 271 t.e.m. 281) welke op 14 januari kort in de metrokrant , bruzz en andere kranten werden gepubliceerd.

Vias publiceerde in 2018 een mooi themadossier verkeersveiligheid fietsers met meer informatie.

Prenne van 12 maart 2020

Analyse en preventie : nieuwe trend in arbeidsongevallen

Steeds meer mensen nemen de fiets of step om naar het werk te gaan. Maar heeft deze toename een invloed op het aantal ongevallen of de ernst ervan? AXA heeft de arbeidsongevallen in de afgelopen jaren, onder de loep genomen. Meer uitleg over het aantal, de ernst en ander cijfermateriaal verneem je in deze presentatie. Interessante tips zullen worden toegelicht.
Ellen Vermeyen en Brigitte Bert, safety advisor, AXA Verzekeringen - Prenne 53

Externe diensten 2 | E-bikes zijn niet zonder risico!

Zien jullie ook meer elektrische fietsen verschijnen op het werk? Meer en meer mensen maken gebruik van de elektrische fiets als extralegaal voordeel, om zich te verplaatsen naar het werk. Brengt dit naast voordelen ook risico’s met zich mee? Hoe ga je hiermee om als preventieadviseur?
Jan Callebaut, Preventieadviseur Arbeidsveiligheid niveau II, Attentia - Prenne 53