Normen mondmaskers en PBM's tijdelijk gratis

Het nijpende tekort aan mondmaskers heeft verstrekkende gevolgen. Daarom gaf de Europese Commissie opdracht aan alle normalisatiebureaus die lid zijn van CEN-CENELEC om hun steentje bij te dragen. Hoe? Door normen voor mondmaskers en andere persoonlijke beschermingsmiddelen voor medici gratis aan te bieden tot de crisis voorbij is.

Productnormen zijn zowel in ons professionele als privéleven overal aanwezig. Ze zorgen ervoor dat onze producten – van speeltuigen over printers tot batterijen – veilig, betrouwbaar en kwalitatief zijn. Ook medische hulpmiddelen, zoals operatiekleding en mondmaskers, worden geproduceerd volgens strikte normen om de gezondheid en veiligheid van de gebruikers en patiënten te vrijwaren.

Om tegemoet te komen aan de enorme vraag naar mondmaskers en andere persoonlijke beschermingsmiddelen voor de medische sector, scholen veel ondernemingen zich halsoverkop om. De meerderheid zoekt daarbij zijn toevlucht tot productnormen. Die zijn het resultaat van een intense samenwerking tussen professionals uit diverse organisaties. Ze staan met andere woorden garant voor goed vakmanschap, waardoor ze een belangrijke tool vormen om de volksgezondheid te beschermen.

Om alle Belgische organisaties wegwijs te maken én te stimuleren om volgens de normen te werken, biedt het NBN deze normen gratis aan.

Vraag gratis de normen aan via de website van NBN.

[bron: NBN, FOD Economie]