Nieuwe campagne van de brandweer: doe de deur dicht!

Naast het plaatsen van rookmelders is ook het sluiten van binnendeuren belangrijk. Dat maakt de nieuwe campagne van FOD Binnenlandse Zaken duidelijk.

Giftige rook 

De meeste slachtoffers van woningbranden sterven als gevolg van de giftige rook en niet door het vuur zelf. De huidige woningen zitten vol materialen, bijv. kunststoffen, die bij brand zeer snel erg giftige rook vrijgeven, waardoor de tijd om veilig buiten te geraken vaak beperkt tot slechts 3 minuten!

Hoe langer we de rook op één plaats kunnen houden, hoe langer de andere plaatsen in huis veilig genoeg zijn om niet doorheen de rook te moeten.

Binnendeuren sluiten

In het kader van de ‘14-daagse van de Veiligheid’ van de FOD Binnenlandse Zaken wordt aan de burger de boodschap verspreid dat het van levensbelang is om vooral ’s nachts de binnendeuren te sluiten. Daarnaast zijn ook voldoende rookmelders nodig, het geluid van een rookmelder is immers minder goed hoorbaar bij een gesloten deur.

Meer informatie