Preventieadviseur van het Jaar werkt bij Samoco

  • 03/12/2020

Agoria verkoos Koen Bordeaud'huy (40 jaar), SHEQ-manager bij Samoco, tot Preventieadviseur van het Jaar in de categorie contractor. Samoco is een industrieel montagebedrijf in Zwijndrecht. 

Koen Bordeaud'juy van Samoco

Samoco is een referentie in de Belgische industriële montage- en verhuismarkt. Momenteel telt Samoco 140 veelzijdige vakmensen die zich elke dag opnieuw op een veilige manier inzetten om klanten te ontzorgen. Naast activiteiten als onderhoudspartner op diverse petrochemische sites, zet Samoco in op de verdere groei van zijn gespecialiseerde diensten zoals het onderhoud van havenkranen en rolbruggen, bundeltrekken en apparatenmontage. Het team van kraanmannen, riggers, monteurs, mekaniekers, projectleiders en SHEQ team staan klaar om de projecten tot een veilig en kwalitatief resultaat af te werken.

Koen Bordeaud'huy is bij Samoco verantwoordelijk voor de kwaliteit van de diensten en producten die zijn bedrijf levert. Hij zorgt ervoor dat verbetering een constant proces is binnen projecten die worden uitgevoerd. Daarnaast ziet  hij toe dat de werkomstandigheden binnen zijn organisatie prettig en veilig zijn. 

Uitgewerkt preventiebeleid

De jury looft de preventieadviseur voor zijn uitgewerkt preventiebeleid. Het bedrijf heeft praktische veiligheidsmiddelen, gericht naar de werkvloer (riggerboekje,LMRA,…), goede visuals rond veiligheidsmanagement en aandacht voor opleidingen, deels ook via een spelvorm (onderzoek VR, Safety animatiegames). Er is ook ook voor stand still safety momenten via getuigenissen, praktische interactieve toolboxmeetings en een extern systeem voor contractormanagement (beheer onderaannemers).

Preventieadviseur van het jaar

Het is de twaalfde keer dat Agoria de Preventieadviseur van het Jaar verkiest. Daarmee wil Agoria  bedrijven belonen die zich inzetten voor de veiligheid voor hun werknemers en aannemers en die tegelijk bijdragen tot het veiligheidsbeleid in het kader van werken met derden, en in het bijzonder met contractors. Eerder sleepten al BASF, Electrabel Doel, Total Raffinaderij Antwerpen, Caterpillar, AW Europe, Volvo Cars, Borealis, Janssen Pharmaceutica en Inovyn de award in de wacht.

Meer informatie

  • Preventieadviseur van het Jaar 2020 werkt bij Samoco in Zwijndrecht | Agoria