1 jaar later - Grootschalig onderzoek naar de impact van de crisis op het menselijk kapitaal

Toen Kathleen Vangronsvelt en Ans De Vos één jaar geleden een bevraging organiseerden om de impact van COVID19 op menselijk kapitaal in organisaties na te gaan, hadden ze nooit gedacht dat dit topic één jaar later nog steeds relevant zou zijn. Als we nu terugkijken op een jaar van afstand houden, telewerken en mondmasker-ontmoetingen op het werk, wat is er dan veranderd? Zijn wij veranderd? Hoe kijk jij als HR-professional of bedrijfsleider nu naar topics als verbondenheid, groei, telewerk, de relatie werkgever-werknemer?

Hoe zijn we veranderd?

Uit eerdere enquêtes die de AMS-onderzoeksters afnamen, bleken het vertrouwen van werkgevers in hun werknemers gegroeid door de coronacrisis. Dit uitte zich bijvoorbeeld in een sterke daling van het controleren van uren.

Ook zagen we dat de pandemie voor veel bedrijven uitdraaide op een crisis van verbondenheid. De zingeving van werk zit immers niet alleen in het inkomen, maar ook in de verbinding met anderen.

Opvallend was ook dat heel wat organisaties door de crisis de jobs en de loopbanen van hun medewerkers fundamenteel zagen veranderen. De stijgende digitalisering, maar ook wijzigende takenpakketten en  interne flexibiliteit spelen hierbij een rol.

Nieuwe bevraging

Voor deze 1-jaar-COVID-bevraging laten we naast werkgevers (HR-professionals en bedrijfsleiders) ook medewerkers aan het woord. Hoe hebben zij een jaar COVID19 op het werk ervaren?

De verwerking van de antwoorden gebeurt volledig anoniem. Het invullen van de enquête zal een 10-tal minuten in beslag nemen.

vragenlijst in als werkgevers (HR-professionals, bedrijfsleiders)

vragenlijst voor werknemers

Webinar 1 juni

De resultaten van dit onderzoek worden voorgesteld op 1 juni tijdens een webinar. U kan hieraan deelnemen door als HR-professional of bedrijfsleider de vragenlijst in te vullen en aan te duiden dat u een uitnodiging voor dit webinar wil ontvangen. Je krijgt dan een gepersonaliseerde link toegestuurd.

Deze bevraging is een samenwerking tussen Antwerp Management School, VBO en HRPro en werd mede mogelijk gemaakt dankzij Indiville/Bpact, HRmagazine, Prebes en de SD Worx Chair Next Generation Work.