Hoe starten met fietspreventie?

Op 3 juni is het wereldfietsdag. Drivolution organiseert die dag een webinar om ongevallen met fietsers, e-bikers, speed pedelecs en steps te voorkomen in jouw organisatie.

3 juni, wereldfietsdag 

Op 3 juni wordt het vervoersmiddel gevierd dat al 2 eeuwen bestaat en nog steeds aan populariteit wint. Een effect dat nog versterkt werd tijdens de pandemie.  

Dit valt alleen maar toe te juichen, ons milieu en onze gezondheid varen er wel bij.  

Stijgend aantal fietsongevallen

Een zorg is wel het stijgend aantal fietsongevallen. Voor heel wat bedrijven vormt dit een grote zorg, zowel voor de veiligheid van de vele fietsers als de stijgende kosten en het bijhorende werkverlet.  

Hoe starten met fietspreventie?

Drivolution organiseert een gratis webinar als doel jouw organisatie op weg te helpen met een preventieve aanpak die werkt. Hoe ongevallen met fietsers, e-bikers, speed pedelecs en steps voorkomen?   

Preventie van ongevallen is vaak eenvoudig samen te vatten, maar vraagt inspanning. Tijd die er niet altijd is, in onze vaak al overbelaste organisaties. Voor het voorkomen van fietsongevallen is dat niet anders. 

De situatie is hier vaak nog iets complexer omdat verantwoordelijkheden vaak verdeeld zijn over meerdere afdelingen en de materie nieuw is.  

In dit webinar wordt  een eenvoudig te implementeren stappenplan aangeboden. Nog geen totaalaanpak, wel de eerste stappen.  

Eens gestart, kan verder gegevens verzamelen geleidelijk overgaan naar een goed onderbouwd preventieplan.

  • Welke rules of conduct moet je opstellen?
  • Welke opleiding bied je aan of verplicht je?
  • Hoe werk je richting een preventiebeleid?
  • Welke resultaten kan je verwachten?

Praktisch

Meer informatie

? Kom meer te weten over fietspreventie in het juni-nummer van Veiligheidsnieuws