Nieuwe campagne Truckveilig: maak je cabine gezellig én veilig

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) komt met een nieuwe Truckveilig campagne. Deze keer sensibiliseren ze chauffeurs en transportbedrijven om hun voorruit en dashboard opgeruimd te houden.

Hoe ziet jouw cabine eruit?

Van je cabine een gezellige leefruimte maken zonder je zicht op het verkeer te beperken? Deze chauffeurs laten zien hoe je dat doet. Want naast de gekende dode hoek achter en rechts van de vrachtwagen, is er ook een vlak ervoor. En om die zo klein mogelijk te maken, houd je best je voorruit en dashboard leeg.

Naast de gekende dode hoek achter en rechts van de vrachtwagen, is er ook een vlak ervoor.

Veilig en gezellig combineren? Luc en Andy tonen waarom!

Luc en Andy

Andy Ringoot (Transport Ringoot): “Ik ben gepassioneerd door mooie vrachtwagens en kan met mijn cabine aantonen dat veiligheid en gezelligheid perfect hand in hand gaan. Zo heb ik geen versiering op mijn dashboard of voorruit en creëer ik een thuisgevoel met sfeerlicht, lampenkappen, leder en vloerbedekking. Ik werk samen met mijn vader in een klein, maar ambitieus familiebedrijf met 5 vrachtwagens. We zetten sterk in op veiligheid en duurzaamheid en streven ernaar om tegen 2025 over te schakelen op alternatieve brandstoffen. Als je er zelf in gelooft, kan ongelofelijk veel en we leren elke dag bij!”

Luc Cnockaert (Alders Transport): “Vroeger stond mijn dashboard vol knuffelberen, als aandenken aan thuis. Tot ik enkele jaren geleden maar nipt een ongeval kon vermijden omdat ik te weinig zicht op de weg had. Gelukkig vertrok ik traag, zodat de voetganger nog op mijn vrachtwagen kon kloppen. Door dat geluid kon ik op tijd remmen, waardoor we er met de schrik vanaf kwamen. Maar ik was er zo van geschrokken dat ik meteen alles heb weggehaald. Sindsdien houd ik mijn voorruit en dashboard leeg en probeer ik mijn collega’s te overtuigen om dit ook te doen.”

Lees hier het volledige interview met Luc.

Meer info

  • Check je zicht | Truckveilig
  • Nieuwe campagne: alerter en fitter achter het stuur bij vrachtwagens | Prebes
[bron: Truckveilig.be]