Hoe is het gesteld met het preventief gezondheidsbeleid bij ondernemingen?

Het Vlaams Instituut Gezond Leven voert, in samenwerking met het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD), elke 4 jaar een bevraging uit bij Vlaamse ondernemingen. Je kan nu de cijfers inkijken!

Waarom een gezondheidsbeleid?

Als onderneming kan je een grote rol spelen bij het stimuleren van de gezondheid van de Vlaming door een sterk gezondheidsbeleid uit te bouwen. Dit komt niet alleen de medewerkers ten goede, maar ook de onderneming zelf. Medewerkers zijn de ruggengraat van een onderneming, en een goede gezondheid is essentieel om goed te presteren.

Als onderneming kan je er dus mee voor zorgen dat je het volle potentieel van werknemers naar boven brengt.

Bevraging bij ondernemingen

In de indicatorenbevraging wordt er gekeken hoe de Vlaamse ondernemingen de voorgaande jaren hun gezondheidsbeleid invulden. De resultaten van deze indicatorenbevraging tonen de werkpunten voor de komende jaren. In deze e-brochure vind je de resultaten terug van de jongste bevraging, uitgevoerd in 2019. Maar de brochure biedt je meer dan dat. Het bundelt ook informatie die je als onderneming kan gebruiken om zelf aan de slag te gaan en jouw preventief gezondheidsbeleid (verder) vorm te geven.

[bron: Gezond Leven]

 

Opleiding gezondheid op de werkvloer

Je omgeving heeft vaak een grote invloed op je gezondheid. En dit geldt zeker op de werkvloer! Niet alleen de collega's, maar ook de bedrijfscultuur, de fysieke omgeving,... hebben een niet te onderschatten rol op je levensstijl. Als onderneming is het belangrijk om hier aandacht aan te schenken en een gezondheidsbeleid uit te werken. Je kan werknemers immers helpen fit & gezond te blijven en een positieve & productieve werkomgeving te creëren.

Naar de opleiding