Prebes stuurt aan op intersectoraal actieplan

In een brief aan Eerste Minister Alexander De Croo vestigt Prebes de aandacht op de problematieken in de zorg naar aanleiding van de pandemie en wijst op de urgente noodzaak om een intersectoraal actieplan met concrete maatregelen uit te werken, met specifieke extra aandacht voor de zorg en publiekgerichte functies.

Voor heel wat werknemers in de zorg is de elastiek te hard uitgerokken en dreigt hij te knappen. Prebes wil in het bijzonder de aandacht vestigen op een aantal specifieke sectoren, met name de zorg en publiekgerichte functies (loketfuncties, veiligheidspersoneel, winkels).

Alsmaar meer geven medewerkers uit deze functies aan de sector te willen verlaten, wat de druk nog verder kan verhogen voor degenen die wel in de sector blijven.

Er is dan ook een urgente noodzaak om een intersectoraal actieplan met concrete snelle maatregelen uit te werken, met specifieke extra aandacht voor bovenvermelde sectoren.

Prebes verstuurde de brief naar de relevante ministers van de federale, Brusselse en Vlaamse regering.

Lees de volledige brief