Dit zijn de winnaars van de Prebes Award 2022!

  • 18/10/2022

Maak kennis met de winnaars van de Prebes Award 2022. Zij maakten een eindwerk waarmee ze een bijdrage leveren aan het verbeteren of stimuleren van welzijn op het werk. Hun eindwerk werd gekozen door een jury en beloond door Prebes. 

Ontdek de boeiende eindwerken van onze winnaars 

De uitreiking van de Prebes Awards vond plaats tijdens Prenne 63 in Stayen. De winnaars kregen een cadeaubon ter waarde van € 750 (Niveau 1), € 500 (Niveau 2) en € 250 (Niveau 3). Proficiat aan alle winnaars!

Niveau 1

Elarbi Aman Zouhair maakte een eindwerk over het nieuwe werken bij Q8. 

Q8 experimenteerde met een activity-based workplace (ABW) als nieuw kantoorconcept. Een vleugel van de huidige hoofdzetel werd verbouwd en ingericht volgens de ABW-principes, waar ca. 20 werknemers zich vestigden.
Dit eindwerk onderzoekt of de ABW een betere werkplek biedt aan het personeel en hen de mogelijkheid biedt hun werk op een meer efficiënte en aangename manier uit te voeren dan in een open kantoorplan. 
Het experiment bleek niet zonder succes. Sterker zelfs: de deelnemers gaven aan veel tevredener te zijn met de ABW dan met het open kantoorplan, en dat voor alle thema’s. Er waren signalen dat de tevredenheid op enkele vlakken werd vertekend, vooral door het ontbreken van geluidsisolatie en een (bewust gekozen) onderbezetting van de verdieping. Het is belangrijk om een vervolgstudie uit te voeren om het verschil in tevredenheid ook na langere tijd te bevestigen bij een hogere bezettingsgraad.

Eindwerk: Het nieuwe werken, ook bij Q8?

Niveau 2

Kevin Krikilion maakte een eindwerk over een strategisch plan van aanpak om valrisico's bij standaard Aquafin pompstations te ondervangen.

Dit eindwerk omvat een risicoanalyse en evaluatie van standaard pompstations, met name het proces tot opmaak van de risicoanalyse, opmaak voor de standaard pompstations, beoordeling en verdieping van grote en zeer grote risico’s. Daarnaast werd een actieplan valrisico's opgemaakt en werden bijkomende acties en preventiemaatregelen voorgesteld. 

Strategisch plan van aanpak om valrisico's bij standaard Aquafin pompstations te ondervangen

Niveau 3

Wouter Vandeputte maakte een eindwerk over LOTOTO.

Als technisch manager stuurt hij dagelijks interne en externe onderhoudstechniekers aan die geconfronteerd worden met veiligheidsrisico’s tijdens een curatief of preventief onderhoud. Bij zowel complexe als minder complexe, omvangrijke of kleinere installaties is er nood aan een eenduidig gestructureerde procedure om een installatie op een correcte manier te isoleren en te vergrendelen. Door het invoeren van LOTOTO kan voorkomen worden dat een installatie onbedoeld in werking treedt en dat terwijl techniekers aan het werk zijn.

Eindwerk: LOTOTO

Winnaars aan het woord

Meer informatie

  • Prebes leden kunnen de eindwerken van de winnaars én de genomineerden raadplegen op het Prebes Kenniscentrum
  • Informatie over de volgende Prebes Awards volgt zo spoedig mogelijk!