Hoe gaat het met jullie preventieve gezondheidsbeleid?

Vlaams Instituut Gezond Leven vzw nodigt opnieuw ondernemingen uit om deel te nemen aan de Preventiepeiling - de ‘nieuwe’ indicatorenbevraging.  Met deze driejaarlijkse bevraging wordt de kwaliteit van het preventieve gezondheidsbeleid bij Nederlandstalige ondernemingen in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Geweest in kaart gebracht.

Wat is de preventiepeiling?

De Preventiepeiling bevraagt welke preventieve acties ondernemingen opzetten op het vlak van voeding, beweging, minder lang stilzitten, mentaal welbevinden, roken en alcohol en drugs om zo een gezonde omgeving te creëren voor werknemers.

Voorbeelden van vragen

Enkele voorbeelden van vragen:

  • Nemen jullie acties om het mentaal welbevinden van medewerkers te bevorderen?
  • Is er een gezond aanbod snacks en dranken?
  • Worden medewerkers gestimuleerd om voldoende te bewegen?
  • ...

Deelnemen

🙌 Wil je graag deelnemen? Of wens je meer info? Ga naar www.preventiepeiling.be.