Nieuwe expo over veiligheid, gezondheid en welzijn op de werkvloer

Het Industriemuseum pakt van 19 november 2022 tot en met 3 september 2023 uit met een nieuwe expo over veiligheid, gezondheid en welzijn op de werkvloer tussen 1800 en vandaag.

"Van brandgevaar tot burn-out"

Van brandgevaar tot burn-out, van arbeidsongeval tot ergonomie, van prikklok tot preventie. Ontdek de werkomstandigheden van mijnwerkers, de kantoormeubelen van weleer en beklijvende audio- en videogetuigenissen.

Hoe jongleren we met werktijd en vrije tijd? Hoe houden we deze in balans, vroeger en nu? Verloopt de schafttijd zoals weleer? Hoe gevaarlijk waren machines in 19e-eeuwse fabrieken? Hoe ziet een stoflong eruit? Zijn er nog steeds gruwelijke arbeidsongevallen of hebben we vandaag met andere geesten te kampen?

Ontdek de expo

"Van brandgevaar tot burn-out" loopt van 19/11/22 tot 3/9/2023 in het industriemuseum in Gent.

Meer informatie en tickets