Was jij erbij op 19 oktober?

  • 10/11/2022

Op 19 oktober 2022 vond de academische zitting van Prebes plaats in het mooie Flagey gebouw in Brussel. De zitting werd georganiseerd ter ere van de 75ste verjaardag van Prebes. Het werd een dag vol boeiende sprekers,met een korte terugblik, een vooruitblik en een glaasje champage.

De zitting begon met het welkomstwoord van onze nationale voorzitter, Peter De Wilde, die helaas enkel digitaal aanwezig kon zijn omwille van een coronabesmetting. Hij werd in de live sessie vervangen door 2 bestuurders van Prebes, Francois Colin en David De Beuselinck. Zij spraken over wat het inhoudt om preventieadviseur te zijn, wat een preventieadviseur moet kennen en kunnen, welke bijdrage hij of zij kan leveren aan de onderneming en welke uitdagingen er in de toekomst aankomen.

Nadien nam Lieve Verboven, directeur van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) te Brussel het woord. Zij bracht op bijna poëtische wijze een boeiend relaas over het belang van preventie en de nieuwe uitdagingen over de toekomst.

In een panelgesprek hoorden we vervolgens 3 verschillende invalshoeken over mentaal welzijn op het werk: Daniëlle Vanwesenbeeck (Voorzitter van Voka Vlaams-Brabant en onderneemster (KMO) van het jaar 2012), Geert Van Hootegem (Senior Full Professor, General Director HIVA, Research Institute for Work and Society) en Mathieu Verjans (Nationaal secretaris ACV) gingen met elkaar in gesprek over de verantwoordelijkheden op gebied van mentaal welzijn op het werk en de uitdagingen waar we voor staan met betrekking tot dit thema.

Tot slot bracht Hanne Sanders, woordvoerder van Minister Dermagne (Vice-eersteminister en minister van Economie en Werk) als afsluiting van de zitting een toelichting bij het beleid van de minister. We kregen een blik vooruit op mogelijke acties en maatregelen die we mogen verwachten om het welzijn op het werk te versterken.

Bekijk de aftermovie

👉 Meer activiteiten van Prebes ontdekken? Check hier