Winnaars Prebes Award bekend

  • 18/01/2024

Prebes organiseerde op 7 december 2023 een academische zitting in Train World te Brussel. Met boeiende sprekers, een netwerkmoment én de uitreiking van de Prebes Awards!

Boeiende sprekers

Na een welkomstwoord van onze nationale voorzitter François Colin kwam Karolien Van Nunen, docent en onderzoeker Veiligheidskunde TU Delft, aan het woord. Zij lichtte de evolutie en boeiende onderzoeksprojecten rond veiligheid en welzijn op het werk toe. Jan Verbelen van onderzoeksbureau Indiville bracht vervolgens de resultaten van de recente Prebes ledenbevraging.

Tot slot lichtte Fons Leroy, oud- Administrateur generaal van de VDAB, het belang van preventie in de huidige en toekomstige arbeidsmarkt toe. 

Uitreiking Prebes Awards

Tijdens deze academische zitting werden ook de Prebes Awards uitgereikt. Dit waren de winnaars die beloond werden voor hun knappe eindwerk:

Winnaar niveau 1

Marijke Wouters deed een analyse van het heersende veiligheidsklimaat binnen een afdeling van Defensie om te onderzoeken hoe het welzijn op het werk verbeterd kan worden.

Winnaar niveau 2

Serge De Pauw van de Gemeentelijke Preventiedienst Groep Antwerpen (GPD) titelde zijn eindwerk "Allemaal beestjes – Ongewenste gasten bij Beschut Wonen Antwerpen". Hij deed onderzoek naar blootstelling aan en effect van schurft, bedwantsen, kakkerlakken en knaagdieren.

Winnaar niveau 3

Jennifer Dumortier van kinderopvang Engelbewaarder vzw maakte haar eindwerk rond ergonomisch werken. Concreet ging ze na hoe de lichamelijke belasting van medewerkers nog meer beperkt zou kunnen worden om overbelasting tegen te gaan.

Alle winnaars werden beloond met mooie prijzen en eeuwige roem.
Ook zin om deel te nemen aan de Prebes Award?

👉 Meer info over de Prebes Award 2024

Bekijk aftermovie & foto's

👉 Bekijk de foto's

Save the date

Schrijf 28 november 2024 alvast in je agenda voor de volgende academische zitting van Prebes!