28/4 Werelddag Veiligheid en Gezondheid op het werk (2024)

Op 28 april vieren we de Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk. Klimaatverandering & veiligheid en gezondheid op het werk wordt het centrale thema voor 2024.

Klimaatverandering & een veilige, gezonde werkomgeving 

Door de klimaatverandering lopen werknemers over de hele wereld een groter risico om blootgesteld te worden aan gevaren zoals overmatige hitte, ultraviolette straling, extreme weersomstandigheden, luchtvervuiling,besmettelijke ziekten en landbouwchemicaliën. Volgens ILO is het dan ook 'nu' het moment om in actie te komen. Op donderdag 25 april 2024 zal de ILO deskundigen en kiezers samenbrengen om de implicaties van klimaatverandering voor de veiligheid en gezondheid op het werk te bespreken.

Meer informatie