Webinar over agressie door derden in de zorgsector

  • 08/05/2024

Zorgverleners worden steeds vaker geconfronteerd met situaties van agressie en geweld tijdens het uitoefenen van hun beroep. Daarom organiseert FOD WASO-welzijn op 21 juni 2024 om 10 uur een webinar over “Agressie vanwege derden in de zorgsector.

Doordacht preventiebeleid

Zorgverleners krijgen steeds vaker te maken met situaties van agressie en geweld, zowel bij het bieden van zorg aan patiënten en bewoners, als in contacten met familie en externe werknemers. Deze risico’s kunnen een grote impact hebben op het psychosociaal welzijn van zorgpersoneel. Een overdacht preventiebeleid is dan ook essentieel om de zorgverleners te beschermen en te ondersteunen. Zowel vanuit werknemers- als werkgeversorganisaties groeit de bezorgdheid en de vraag naar informatie over de wetgeving en de toepassing ervan.

Daarom organiseert de FOD WASO-welzijn op 21 juni 2024 om 10 uur een webinar over “Agressie vanwege derden in de zorgsector”. Tijdens dit webinar zal Pascale Swinnen, sociaal inspectrice van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg haar kennis en expertise over dit onderwerp delen.

Programma

  • 10 u: Inleiding – Griet Van Meulder, Attaché AD HUA, FOD WASO
  • 10.05 u: Toelichting van de psychosociale welzijnswetgeving in het kader van agressie vanwege derden in de zorgsector – Pascale Swinnen, Sociaal Inspectrice op het Toezicht Welzijn op het werk, FOD WASO
  • 10.50 u: Pauze
  • 11.00 u: Vraag & Antwoord
  • 11.30 u: Einde 

Inschrijven

De inschrijving is gratis, maar Inschrijven is wel verplicht:

Bron: FOD WASO