Nieuws

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Nationale ergonomie-dag BES | 28.03.19

De nationale ergonomie-dag van de BES vervolgt de internationale conferentie van eind augustus 2018 in Florence. De 10 leden van de BES die het IEA-congres animeerden, zullen alsook deelnemen aan deze nationale dag. De gepresenteerde thema’s gaan van kledingontwerp tot gebaren en zullen o.a. gaan over exoskeletten, wat te doen in crisissituaties, Europese MSA-richtlijnen, kantoorwerk, sedentaire levensstijl, enz.

De resultaten van inspectiecampagne wegmarkeringen zijn er!

In 2017 heeft de arbeidsinspectie (Toezicht op het Welzijn op het Werk) een inspectiecampagne gehouden bij 39 ondernemingen en openbare besturen die wegmarkeringen aanbrengen. Een eerste luik van deze bezoeken was gericht op het algemene welzijnsbeleid van de bezochte ondernemingen. 

Praktijkrichtlijn kantoorergonomie

De werkgroep kantoor van de Vlaamse Ergonomie Vereniging, VerV, heeft een praktijkrichtlijn rond kantoorinrichting opgesteld. Het resultaat is een consensus over een aantal principes rond werken op kantoor.

Studiedag: ergonomie en collaborative robots

Belgian Ergonomics Society (BES) organiseert op donderdag 22 maart een nationale studiedag over cobots. De optimalisatie van werkposten om de veiligheid, gezondheid en prestaties van operatoren te verbeteren is van cruciaal belang, onafhankelijk van het feit of het over onder andere ziekenhuizen of industrie gaat. 

Goede praktijken in de ergonomie

Om het jaar goed in te zetten organiseert de VerV (Vlaamse ergonomie Vereniging) op 23 januari 2018 zijn jaarlijkse studiedag "Goede praktijken in ergonomie" of de Nieuwjaarsontmoeting. Bedoeling is om terug te blikken op goede praktijkvoorbeelden van het afgelopen jaar. 

15% korting op sta bureau!

Elke dag word je uitgenodigd om veel en lang te zitten. Aan je bureau op het werk of op school, maar ook thuis. Toch is het cruciaal om ook daar niet lang aan één stuk stil te zitten.

Ken jij het werkhoudingsinstrument?

Het werkhoudingsinstrument (WHI) is ontwikkeld door de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk (TNO) onderzoek in Nederland. De methode geeft een snelle beoordeling of de verschillende werkhoudingen aanvaardbaar zijn of niet. Doel is gezondheidsrisico’s door ongunstige houdingen te vermijden.

Ergonomisch werken werkt beter

Verminder ook de kans op klachten en letsels in jouw bedrijf. Beperkte investeringen kunnen al een groot resultaat hebben. Wat zijn veel voorkomende ergonomische knelpunten in de sector? Lees het in het syntheserapport.

Dynamisch werken op kantoor

Zitten is dodelijk, zitten is het nieuwe roken ... de boodschap is duidelijk: we moeten minder zitten en meer bewegen op kantoor.

Ergonomie voor de werkende digitale nomade

Belgian Ergonomics Socity (BES) organiseert op 30 maart 2017 haar nationale studiedag. Dit jaar kom je meer te weten over de variabele werkplek: een werkplek bij een klant, in een satelliet-kantoor, thuis of ergens buiten bij mooi weer. Het wetgevend kader dat deze mogelijkheden regelt, is volop in evolutie.

 

Blijf op de hoogte

Welke soorten mailings wil je ontvangen?

Of volg ons op onze social media!