Nieuws

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

22 oktober afsluiting campagne “Gevaarlijke stoffen, zo pak je dat aan”

Op 22 oktober organiseren FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg en het Belgisch Focal Point van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) een bijeenkomst als slot van de EU-OSHA campagne: “Gevaarlijke stoffen, zo pak je dat aan”.

Nieuwe norm ISO 20607 voor handleidingen en gebruiksaanwijzingen machines

Op 11 september verscheen een nieuwe norm in het staatsblad: ISO 20607 Veiligheid van machines – handleiding / gebruiksaanwijzing – algemene ontwerpprincipes. Deze Europese en Internationale norm wordt daarmee bekrachtigd in België.

Checklist VLARIO voor besloten ruimtes

De Vlario-werkgroep Veiligheid stelde een handige checklist op om de gevaren bij het werken in besloten ruimtes beter te kunnen inschatten. Doel van deze checklist: het veiligheidsbewustzijn vergroten en aanzetten tot het nemen van gepaste maatregelen.

3 regels voor veiligheid bij het werken met gevaarlijke stoffen

Ben je preventieadviseur? Kom jij wel eens in aanraking met gevaarlijke stoffen? Ken jij de 3 regels voor veiligheid bij het werken met gevaarlijke stoffen? Geen paniek, we sommen ze voor je op.

Veilig aan de slag met hoogwerkers

De International Powered Access Federation (IPAF) promoot het veilige en effectieve gebruik van hoogwerkers wereldwijd en lanceerde recent een aantal campagnes rond het veilige en effectieve gebruik van hoogwerkers.

Meer veiligheid op bouwplaatsen met "Bouwspraak"

De bouwsector staat nog steeds in de top 3 van meest onveilige sectoren. Miscommunicatie blijft een belangrijke risicofactor en kan leiden tot onveilige situaties. Daar wil men in Nederland iets aan doen met “Bouwspraak”.

Opleiding Preventieadviseur Odisee Gent

Op woensdag 11 september 2019 start Odisee met de multidisciplinaire basisvorming (120 uur), als start van de opleidingen Preventieadviseur niveau 1 en niveau 2. Er is keuze tussen de dagopleiding of de opleiding via blended learning.

Conclusies uit 15 jaar incidentanalyse

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu in Nederland heeft 326 incidenten met gevaarlijke stoffen geanalyseerd die tussen 2004 en 2018 plaatsvonden bij grote chemische bedrijven. Bij deze incidenten kwam de veiligheid van werknemers in het geding.

OvV publiceert twee onderzoeken naar incidenten chemische industrie

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV) in Nederland publiceert twee onderzoeken naar incidenten in de chemische industrie.

DPA / Vlarip Workshop 'Veilig werken met chemicaliën'

Op 19/09/2019 organiseert Delta Process Academy samen met Vlarip een workshop rond veilig werken met chemicaliën, waarbij verschillende thema’s omtrent het werken met chemicaliën aan bod komen.

 

Blijf op de hoogte

Welke soorten mailings wil je ontvangen?

Onze mails

Mailing Inhoud Frequentie Vb
Nieuwsbrief Het laatste nieuws in de preventiewereld. Maandelijks
Vacatureflash De laatste nieuwe vacatures. Elke donderdag
Opleidingen Tips & tricks + komende opleidingsdata. Elke dinsdag
Prenne Praktische info + uitgelichte Prenne modules. Maandelijks
Provinciale activiteiten Aankondigingen van nieuwe activiteiten. Wekelijks

Lees hier hoe je jouw mailvoorkeuren aanpast.