De leasemaatschappij introduceert bovendien gezondheidscertificaten voor batterijen, waarmee kopers van tweedehands elektrische voertuigen meer zekerheid krijgen over de resterende capaciteit en levensduur.
Arval analyseerde 8.300 batterijgezondheidscertificaten van tweedehands elektrische wagens in acht Europese landen, waaronder België en Nederland. De resultaten tonen aan dat de achteruitgang van de batterijcapaciteit veel beperkter is dan vaak wordt gedacht:
Omdat de batterij een aanzienlijk deel van de aankoopprijs van een elektrische wagen uitmaakt, is de batterijstatus een cruciale factor bij de doorverkoop. Door transparante gegevens te verstrekken, wil Arval het vertrouwen in tweedehands elektrische voertuigen vergroten en de verkoop stimuleren.
Arval is de eerste leasemaatschappij die batterijgezondheidscertificaten aanbiedt voor elektrische tweedehandswagens. Kopers van Arval-voertuigen kunnen via een QR-code het certificaat raadplegen, waarin de resterende batterijcapaciteit wordt weergegeven, inclusief berekeningen van het rijbereik afhankelijk van rijomstandigheden.
Volgens Arval is dit initiatief essentieel om de tweedehandsmarkt voor elektrische voertuigen een impuls te geven en misverstanden rond batterijdegradatie weg te nemen. Door transparantie te bieden over batterijprestaties wil het bedrijf bijdragen aan een bredere acceptatie van elektrische mobiliteit.