Oorzaken onderzoeken bij arbeidsongeval (arbeidsongevallenonderzoek)

Wil je graag begrijpen hoe een ongewenste gebeurtenis in jouw bedrijf is kunnen ontstaan? En hoe je kan voorkomen dat het zich nog eens voordoet? Om vervolgens correcte en gepaste preventiemaatregelen voor te stellen? Deze opleiding onderzoekt niet enkel ongevallen met (ernstig) letsel, maar ook ongevallen met materiële schade, milieuschade, bijna-ongevallen, onveilige situaties, productie stilstanden, materiaalschade, ...

Blijf op de hoogte van toekomstige nieuwe data
en schrijf je in voor de opleidingsmail.


Kermt

Limburg

10/09/2019
9.00u

Meer info

Nazareth

Oost-Vlaanderen

01/10/2019
9.00u

Meer info

Roeselare

West-Vlaanderen

22/10/2019
9.00u

Meer info

Herentals

Antwerpen

26/11/2019
9.00u

Meer info
 

Interesse in een in-company opleiding?
Contacteer ons vandaag nog!

Doelgroep

De doelgroep voor deze opleiding zijn preventieadviseurs, leden van de hierarchische lijn & iedereen die betrokken is bij ongevallenonderzoek. En iedereen die de technieken die bij ongevallenonderzoekt gebruikt worden, wil bijschaven.

Het programma

De opleiding betrekt je volledig in de ontdekkingstocht naar de basisoorzaken van een arbeidsongeval. Vertrekkende vanuit de analyse van ongevallen, incidenten en andere voorvallen naar een dynamisch systeem dat de wettelijke bepalingen invult, maar ook zeer nauw aansluit bij moderne managementsystemen en normen.

 

Het programma
Korte theoretische toelichting van verschillende onderzoeksystemen
Verduidelijking van de link naar RIE, JAP en GPP (a.d.h.v. praktijkvoorbeelden)
Toepassen van onderzoekssystemen op verschillende praktijkcases om zo op een participatieve manier tot de basisoorzaken te komen
Bespreking in groep van de resultaten en de mogelijke valkuilen

Ontvang je attest

Preventieadviseurs, milieucoördinatoren … zijn verplicht een aantal bijscholingen te volgen per jaar. Wij bieden je verschillende opties aan om jezelf bij te scholen: de Prenne, onze opleidingen en provinciale activiteiten. Hier ontvang je altijd een aanwezigheidsattest.

Kmo-portefeuille

Met de kmo-portefeuille kan tot je wel 40% subsidie ontvangen. We zijn erkend als dienstverlener van de kmo-portefeuille voor de pijler opleiding. Ons erkennigsnummer is DV.O109829. Het volledige reglement vind je op www.vlaio.be.

Docenten

Erik Schuurmans Linked-in

Tom Audenaert Linked-in

Op de parking na de opleiding hoorde ik enkele mensen zeggen: “Hier heb je geen syllabus voor nodig. Dat blijft je eeuwig bij!”

Kermt

Limburg

10/09/2019
9.00u

Meer info

Nazareth

Oost-Vlaanderen

01/10/2019
9.00u

Meer info

Roeselare

West-Vlaanderen

22/10/2019
9.00u

Meer info

Herentals

Antwerpen

26/11/2019
9.00u

Meer info

Interesse in een in-company opleiding? Laat ons iets weten en wij laten de docent van de opleiding contact met je opnemen om de inhoud op maat van je bedrijf samen te stellen.

  • opleidingen@prebes.be
  • 011/28 83 43